Sháním switch Cisco v okolí Ostravy

Sháním switch Cisco v okolí Ostravy
« kdy: Dnes v 07:34:00 »
dravím,

neměl by někdo okolí Ostravy + 20 km na prodej nepoužívaný Cisco switch popřípadně server za rozumnou cenu? Bo jsem pohlédaval různe bazary jako marketúplace a bazoš a nic jsem nenašel max ze Zlína.

Předem díky  ;)

jjrsk

• 979
    • Zobrazit profil
Re:Sháním switch Cisco v okolí Ostravy
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 08:59:06 »
Hele, tvoje poptavka je na tema "shanim neco na hlinu" ... mozna kybl, mozna lopatu, mozna bagr nebo buldozer ...

« Odpověď #2 kdy: Dnes v 10:23:14 »
Pokud je to jenom na neformální hands-on ošahání CLI za nula peněz, tak nemám.
Pokud by pro to bylo nějaké praktické uplatnění, takže na to jsou nějaké peníze, tak "malé Cisco" (switche) tzn. Catalyst 1200 series nejsou nutně drahé. Úplně jsem nepochopil, jestli ta produktová karta v Mironetu je čerstvá funglovka z distribuce, nebo nějaký ležák / nerozbalená vratka. Vedle fotky je tam vysvětlivka ohledně "Cisco refresh". Ale skutečná funglovka od TDčka (distributor) není o moc dražší, pokud je zákazníkem firma. V zásadě je to v podobné cenové kategorii, jako podobně velký D-Link. (A popravdě součástková základna napájecí kaskády uvnitř je možná dneska lepší u toho D-Linku.)
"Malé Cisco" znamená, že ten model je vlastně potomek Linksysu, tzn. nikoli tradiční košer Cisco. Má to použitelný příkazový řádek, který se chová velmi podobně jako "dospělý" IOS. Má to taky webové rozhraní (neznám, na webu výrobce je emulátor). Chybí tomu některé pokročilejší features.

« Odpověď #3 kdy: Dnes v 11:04:45 »
Díky za radu, přemýšlej ještě of tp-linku, který by vyšel cenově stejně ale měl by menší počet portů což by se mi nevyplatilo

Pokud je to jenom na neformální hands-on ošahání CLI za nula peněz, tak nemám.
Pokud by pro to bylo nějaké praktické uplatnění, takže na to jsou nějaké peníze, tak "malé Cisco" (switche) tzn. Catalyst 1200 series nejsou nutně drahé. Úplně jsem nepochopil, jestli ta produktová karta v Mironetu je čerstvá funglovka z distribuce, nebo nějaký ležák / nerozbalená vratka. Vedle fotky je tam vysvětlivka ohledně "Cisco refresh". Ale skutečná funglovka od TDčka (distributor) není o moc dražší, pokud je zákazníkem firma. V zásadě je to v podobné cenové kategorii, jako podobně velký D-Link. (A popravdě součástková základna napájecí kaskády uvnitř je možná dneska lepší u toho D-Linku.)
"Malé Cisco" znamená, že ten model je vlastně potomek Linksysu, tzn. nikoli tradiční košer Cisco. Má to použitelný příkazový řádek, který se chová velmi podobně jako "dospělý" IOS. Má to taky webové rozhraní (neznám, na webu výrobce je emulátor). Chybí tomu některé pokročilejší features.

« Odpověď #4 kdy: Dnes v 12:21:25 »
Mám, Catalyst 2950, za Bohemku ;-) Opava. Případně někdy Poruba

« Odpověď #5 kdy: Dnes v 16:23:45 »
Úplně jsem nepochopil, jestli ta produktová karta v Mironetu je čerstvá funglovka z distribuce, nebo nějaký ležák / nerozbalená vratka. Vedle fotky je tam vysvětlivka ohledně "Cisco refresh". Ale skutečná funglovka od TDčka (distributor) není o moc dražší, pokud je zákazníkem firma.

Cisco Refresh znamená, že to někde leželo ve skladu, a protože to tam leželo fakt dlouho, bylo to staženo do fabriky / na servisní středisko, zkontrolováno, eventuálně vyměněna záložní baterka, pokud ji to obsahuje, nahrán čerstvý firmware, zabaleno, a posláno zpátky k prodeji. Typicky takhle řeší skladovky modelů, kterým nadchází EoL. Před pár lety jsem takhle nakoupil asi 20 kousků SG250-26 za cca třetinu, protože k požadovanému účelu bohatě stačily.