Jailbreak pro Greenpacket H5 od O2

Jailbreak pro Greenpacket H5 od O2
« kdy: 01. 10. 2026, 22:37:14 »
Zkoušel někdo už ten jailbreak na H5 od O2 ke změně superadmin hesla? Nemate nekdo v zakladu superadmin heslo a návod jak vypnout TR-069? BTCO=O2! Nefunguje

Re:Greenpacket h5 jb
« Odpověď #1 kdy: 01. 10. 2026, 22:37:23 »

Re:Jailbreak pro Greenpacket H5 od O2
« Odpověď #2 kdy: 02. 10. 2026, 08:10:48 »
no, já osobně bych to nedělal. zákaz TR-069 totiž v případě útoku posiluje pozici operátora, který v případě velkého průšvihu nejenže je vyviněn, protožes mu zabránil aplikovat opravy do routeru, ale klidně může argumentovat tím, že ses tím stal spoluviníkem útoku, a že neseš spoluodpovědnost za škody. a protože operátor, narozdíl od koncáka, má na právníky tolik peněz kolik potřebuje, taháš za kratší konec provazu.
IMO jediný správný řešení je na routeru operátora nastavit bridgemode a za něj dát svůj robustní router, na kterém si to zabezpečíš k obrazu svému.

« Odpověď #3 kdy: 02. 10. 2026, 08:42:52 »
Spíš mi de o bandlock který v menu admina neni jen v superadminovi. Router je můj, a nemam ho na žádnou službu ale používám ho někdy na cestách, chalupě atd.. s internetem ze simkarty normálním tel. tarifem takže sem za cgnat. Stává se, že po pár hodinách se sám lockne na nějaký nižší band a z 500mbps se stane 90 dokud to nevyresetuji… kdyby byl přístup do superadmina tak je vše vyřešené. Ale zkoušel sem ten JB s admin/admin a nemá to na router žádný vliv (jednoduše bez superadmina to nejde) BCTO=O2! Již asi není heslem superadmina což mě hrozně štve když router je vlastně můj

Mr.DH

« Odpověď #4 kdy: 02. 10. 2026, 14:01:00 »
Hlásil jsem to O2 už před delší dobou, jako možnou zranitelnost... S*rou na to tak, že mi ani neodpověděli n*ser si...
Tak prosím...

Když si stáhnete backup konfigurace, tak dostanete tar, který když rozbalíte, tak v něm najdete několik sqlite souborů.
V jednom z nich je tabulka s uživateli, kde jsou dva uživatelé. admin a superadmin. superadmin má skupinu admin a admin má skupinu user... Stačí tedy změnit skupinu u admina z user na admin....
Udělat zpět tar a dát obnovit konfiguraci ze zálohy...

« Odpověď #5 kdy: 02. 10. 2026, 21:11:43 »
Díky :)

« Odpověď #6 kdy: 02. 10. 2026, 23:20:40 »
Zafungovalo diky moc!!!!!!! Takze zde je správný návod. Diky