Umí VLAN na ZTE ZXHN-H267A když víc SSID

Umí VLAN na ZTE ZXHN-H267A když víc SSID
« kdy: 25. 09. 2026, 22:33:45 »
Chtěl bych u wifi routeru ZTE ZXHN-267A Nějak  využít vícenásobné SSID (až 4 pro každé obě pásma) pro separaci provozu  - nabízí se VLAN . Aby tagovaný provoz šel do nějakého ethernetového portu. První otázka je, zda tohle vůbec umí, dál, půjde to na WAN port a  nebo nějaký LAN Port1-4?

Udělal jsem v administraci 4 Screenshoty , pochopitelnější bude rovnou přeskočit na screenshoty v příloze postu
1 hlavní horní menu   místní síť a , levé submenu LAN a odražka Port control - má volby on/off pro LAN1_4 a SSID.1-SSID.8
2 hlavní horní menu  místní síť a , levé submenu WLAN,sekce WLAN SSID
3 hlavní horní menu    internet , levé submenu , levé WAN, vnořené submenu Ethernet a odrážku Ethernet připojení, kde jsou předefinované nějaké "targety" s volbou zapnout/vypnout
4 hlavní menu Internet, levé menu POrt Binding., kde se nabízí drátování targetů s  s porty(LAN1...LAN4, SSID1...SSID8)

Nemohu ale tomu přijít na kloub, jak to dát dohromady, prostě aby na SSID  číslo 3 mi na chodilo třeba na portLAN 4, aby ssid 5 chodilo s VLAN tagem 87 na LAN port 2 a SSID 7 na WAN port, SSID 8 na wan port s tagem vlan71. (to jsem se trochu rozesnil, stačí mi jenom nasypat tagované ssid na nějaký jeden port)
« Poslední změna: 25. 09. 2026, 22:38:00 od LacconePanda »