Zkušenosti s MikroTikem v domě

Re:Zkušenosti s MikroTikem v domě
« Odpověď #15 kdy: Dnes v 13:51:04 »
MTik je fajn jako klientsky router spravovany ISPckem.

Pro koncove site se porozhledni radeji jinde:

UniFi, Omada a to vcetne routeru, pripadne DECO.

XX125

« Odpověď #16 kdy: Dnes v 14:02:20 »
Mikrotik mám několik let: na půdě RB750Gr2 a 2x hap na stropě kabelem na půdu. Všechno napájím z jednoho staršího Dell notebookového adaptéru. Vyrobil jsem si napájecí rozčtyřku a z té přes PoE živím tři Miktotiky i wifi klienta od providera. Roky to funguje bez problémů. Jedu jen aktualizace.

« Odpověď #17 kdy: Dnes v 14:04:28 »
ahoj, mam jiz leta hap ac2 a naprosta spokojenost. Jednou jsem ho poslal na reklamaci kvuli vadne desce. konfiguraci routeru mam v terraformu(ulozen na Gitea), nedavno jsem resil vetsi vypadek u sveho providera a tak jsem pripojil pres USB mobil k mikrotiku(neomezenej tarif), nastavil sdileni dat pres ethernet, v mikrotiku pridal lte interface do interface listu pod wan a vse jelo na prvni dobrou. bezi mi tam i kontejner s pdns-recursorem pro vnitrni dnsku. o vikendu bych chtel jeste prehodit net z eth1 do eth5(gpon-internet). tahle verze ma pouze poe-in na eth1 a ten bych pak vyuzil na lan(switch ma poe-out) a tim bych vyresil i napajeni

« Odpověď #18 kdy: Dnes v 16:37:15 »
Otázkou je, co si představit pod pojmem "krátká podpora"? Osobně používám Archer AX55 Pro V1, kupovaný v polovině roku 2023, a před měsícem na něho vyšla aktualizace, takže min. rok mně ještě určitě vydrží. Což jsou dohromady 4 roky a za cenu nějakých 15 stovek není co řešit...

Aktuální RouterOS7 dle všeho funguje i např. 15 let starým RB750.
RouterOS6 má stále security podporu a funguje na zařízeních uvedených v letech 2005, 2006, 2008 ...
Běžný činský krabičky včetně spousty TP-Linků (čest vyjímkám) nemají kolikrát už podporu ani v den kdy si to koupíš.