Banka přátelská k open-source softwaru

r223

• 189
    • Zobrazit profil
Re:Banka přátelská k open-source softwaru
« Odpověď #15 kdy: Dnes v 13:57:07 »
Nevím, co Tě potkalo, ale naopak Fio bylo schopné rychle zareagovat, když vydali aplikaci, která nefungovala na čistém opatchovaném androidu, ale ne ofiko FW (třeba když si ho sestavíš sám). Stačil "týden" (původní apka ještě snad i fungovala) a nová aplikace už jen od té doby upozorňuje (někdy otravně), že se jí něco nelíbí, ale pustí tě, protože si přeci pánem svého účtu.

Ano os je self build GOS s nejakymi vulapsenimi a vlastnim podpisem. Casem ale bude prechod na postmarketos.
Nicmene kdyz si prectech podlminky libovolne bakny, tak zjistis, ze i kdyz to technicky treba zrovna funguje, tak je porusujes (uplne minimalne podminka stazeni z oficialniho zdroje).

« Odpověď #16 kdy: Dnes v 14:35:45 »
U FIO jsem se na FIDO token ptal opakovaně, vždycky jsem si poslech, že mají to nejlepčí zabezpečení a že SMS stačí.

FIO apku mám v pasivním režimu, jen na potvrzování transakcí a příjem notifikací.

jjrsk

• 967
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: Dnes v 16:24:38 »
...Tak si platí banka za SMS.
jo, tech 0Kc mesicne (max) je polozi ...

« Odpověď #18 kdy: Dnes v 16:29:45 »
Vetsina toho je zavisla na google stacku a nektere na google play integrity , coz je neresitelne. GOS v tom nepomuze.

Ty závislosti jsou někdy jen "soft". Appka držkuje, že chybí Google Play Services (dále jen GPS), nebo že GPS nemá dostatečná práva (v případě, že má jen právo "network" a chybí např. "phone"), ale jinak funguje normálně.

Nedávno jsem zkoušel ČS George a Airbank a fungovaly, i když byl telefon zcela bez GPS. Zcela jiný problém je instalace a aktualizace, protože ty aplikace jsou jen v PlayStore.

Každopádně platí, že jen nadávat na neexistenci ideálního řešení nemá smysl. Lepší je to používat, i kdyby to znamenalo Google v sandboxu, aby banky věděly, že tady existuje userbase a otravovat je s požadavky, ať tu appku upraví a standardizují - např. použití Android HW Atestation API misto toho Play Integrity nesmyslu.

« Odpověď #19 kdy: Dnes v 17:52:52 »

1 Ano os je self build GOS s nejakymi vulapsenimi a vlastnim podpisem.

2 ze i kdyz to technicky treba zrovna funguje, tak je porusujes (uplne minimalne podminka stazeni z oficialniho zdroje).
2: jakym způsobem vůbec se stahují "appky z google play" na diskriminovaných androidích OS? Naposledy jsem šaskoval s aurora store, ale po roce to asi přestalo fungovat. a bylo to takové podivné řešení nabízející podivné režimy fungování jako založení/identifikace nějakým vymyšleným (náhodným) google accountem , nebo nějakým jejich vytvořeným

Tím pádem , nakonec to stahuje apk z oficiálního zdroje ne?

Ještě že appky z google play nepotřebuji