MOC děkuju !!! překvapujue mě že na to stačí jen edicate 1 souboru a dva příkazy !!!! to jsem nečekal!!! v půlce distribucí mi s tím mám problém.
zoufalý problém na některých systémech, který mě dohání do anxiety. Prostě mám pocit,že debian je schválně rozbitý. Jaké balíky mám nainstalovat, jaké /etc soubory upravit abych při loginu nedostával:
Debian GNU/Linux comes with ABSOLUTELY N

WARRANTY, to the extent

permitted by applicable law
Last login: Tue Sep 18 30:00:44 2096 from 192.168.5.28
-bash: warning: setlocale: LC_ALL: cannot change locale (cs_CZ.UTF-8): No such file or directory
-bash: warning: setlocale: LC_CTYPE: cannot change locale (cs_CZ.UTF-8): No such file or directory
-bash: warning: setlocale: LC_COLLATE: cannot change locale (cs_CZ.UTF-8): No such file or directory
-bash: warning: setlocale: LC_ALL: cannot change locale (cs_CZ.UTF-8): No such file or directory
-bash: warning: setlocale: LC_CTYPE: cannot change locale (cs_CZ.UTF-8): No such file or directory
-bash: warning: setlocale: LC_COLLATE: cannot change locale (cs_CZ.UTF-8): No such file or directory
nejde psát české znaky.
Existuje nějaké řešení do 15 příkazů a do 5 minut? MOřil jsem se s tím asi půl hodiny jednou, zkusil 10 balíků, různé reconfigure, editaci v /etc, vtconsole, xkb, setlocale, systemd... a stejně nic