Nicméně hlavní důvod je, že já prostě nebudu platit 200,- za službu jako je Youtube - kdybych takhle moc platil za každou službu, tak se nedplatím - to je Facebook, Twitter, Root.cz by chtěl něco, atd. Mají to nesmyslně drahé, za 100,- Kč bych to bral, ale za takovou sumu to teda ne.
Vybral jsem si dvě služby, které mi významně zjednodušují život.
No jenom aby - Youtube si myslíš, že na světě používá kdo všechno? Asi tak úplně skoro každý, kdo má Internet, že? Když si vybereš jednu dvě služby, co ti budou zjednodušovat život, a bude to tak dělat každý, tak tady každý asi bude platit jenom Google za jeho Youtube - jako kdyby už tak to nebyl přehnaně velký a nenažraný korporát. Před 15 lety Youtube nebyl špatný. Nemám jasný závěr jestli tahle komercializace, co tam nastala, je v pořádku. A má monopol.
Já třeba platím, a sice jednotlivým autorům. Třeba jsem posílal peníze za videa Patrikovi Kořenářovi, protože si myslím, že dělá důležitou práci pro to, abychom se tu neutopili v konspiračních teoriích. Btw, 200,- / měsíc za Youtube, to máš 2400,- Kč za rok - jsi si tím jistý?
Mám platit třeba za Facebook další 200,- Kč za měsíc proto, že tady zlikvidoval skoro všechny nezávislá diskuzní fora, i platformy jako lide.cz nebo spoluzaci.cz, kteří byli super - a všechno zkomercionalizoval, že skupiny tam teď vlastní maskovaní majitelé eshopů? Nevím nevím.
Každopádně, jestli Youtube a Facebook chce, aby si lidi nemohli blokovat reklamy, tak já na to říkám - VÝBORNĚ, KONEČNĚ! Protože konečně se jim ta platforma smrskne a nebude mít monopol na trhu na internetová videa.