Jak platíte za hudbu a filmy?

qelurg

• 452
    • Zobrazit profil
Re:Jak platíte za hudbu a filmy?
« Odpověď #60 kdy: 13. 09. 2026, 14:10:38 »
Presne, nektere veci platim proto, abych podporil autora i kdyz to posloucham malo az vubec. Ale to nekteri chamtivy chudaci vubec nedokazou pochopit.
nadávat umíš dobře kámo. takže kdo nevyhazuje prachy za nablblý videjka na jůtůbu je chamtivej chudák.
hm tak to jó, vy ste hlava pane vachmajstr!
Nepřekrucuj. Chamtivej chudák je ten, kdo neplatí zpoplatněný obsah.

Videjka na jůtůbu jsou prostě placenej obsah, bahno idnesu prémijum nepotřebuju a abych platil nějakýmu obskurnímu influencerovi za bláboly se můžu tak akorát víš so.  Mě zase připadaj lidi co platěj výpalný a "svoje" influencery jako hlupáci. Protože to podle mě vůbec nic nepřináší.
Tak proc na to koukas, kdyz ti to nic neprinasi?

Karmelos

• 1 368
    • Zobrazit profil
« Odpověď #61 kdy: 14. 09. 2026, 08:26:02 »
Presne, nektere veci platim proto, abych podporil autora i kdyz to posloucham malo az vubec. Ale to nekteri chamtivy chudaci vubec nedokazou pochopit.
nadávat umíš dobře kámo. takže kdo nevyhazuje prachy za nablblý videjka na jůtůbu je chamtivej chudák.

Videjka na jůtůbu jsou prostě placenej obsah, bahno idnesu prémijum nepotřebuju a abych platil nějakýmu obskurnímu influencerovi za bláboly se můžu tak akorát víš so.  Mě zase připadaj lidi co platěj výpalný a "svoje" influencery jako hlupáci. Protože to podle mě vůbec nic nepřináší.
Mít tvoji věšteckou kouli... Ne, na zpoplatněný obsah aka videa/články za paywallem opravdu nekoukám. stačí shlédnout jenom to co produkují autoři free, abych si udělal obrázek.
Gréta je nejlepší.

« Odpověď #62 kdy: 14. 09. 2026, 11:32:51 »

Naprosto souhlasim a dělám to stejně. Pokud se mi nějaká tvorba líbí (hudba, tvůrce na yt, filmy,...) rád to podpořim. A strašně mě vytáčí lidi, kteří jenom pirátěj a mně se smějou, že jsem debil, že za to platim. Podle mě ti lidi nic nezkusili vytvořit a nedej bože se tim živit, jinak chápali, že to stojí nějaké úsilí. Jakože nechci tu ze sebe dělat světáka, dokud to bylo bezbolestný, taky jsem blokoval reklamy na yt. Jako student jsem 99% filmů stáhl z torrentů. Teď pirátim jen věci, který si pustim na pozadí při nějaké jiné činnosti, páč jsem na to zvědavej, ale peníze bych za to neutratil. Pokud časem pirátění kompletně znemožněj, obejdu se bez toho, bez takovéhohle obsahu se obejdu.

Ad Karmelos: téhle poslední konverzace mi přijde, že ten hejter tu jste vy. Pokud je video zadarmo na youtube, tak jak byste za něj měl přesně utrácet peníze? Z kontextu mi přijde, že řeší spíš získávání obsahu z warezu. Ale můžeme tu řešit i to, jak jsem výše nakousl, že vlastně okrádání je i nepřistoupení na podmínky reklam a jejich blokováníl - nikdo vás na ty videa koukat nenutí a pokud na ně vy koukáte, měl byste přistoupit na podmínky používání dané stránky.

qelurg

• 452
    • Zobrazit profil
« Odpověď #63 kdy: 14. 09. 2026, 12:47:26 »

Mít tvoji věšteckou kouli... Ne, na zpoplatněný obsah aka videa/články za paywallem opravdu nekoukám. stačí shlédnout jenom to co produkují autoři free, abych si udělal obrázek.
Tak proc se pletes do diskuse o chamtivcich, kteri konxumuji a nechteji platit?

« Odpověď #64 kdy: 14. 09. 2026, 23:00:08 »

Naprosto souhlasim a dělám to stejně. Pokud se mi nějaká tvorba líbí (hudba, tvůrce na yt, filmy,...) rád to podpořim. A strašně mě vytáčí lidi, kteří jenom pirátěj a mně se smějou, že jsem debil, že za to platim. Podle mě ti lidi nic nezkusili vytvořit a nedej bože se tim živit, jinak chápali, že to stojí nějaké úsilí. Jakože nechci tu ze sebe dělat světáka, dokud to bylo bezbolestný, taky jsem blokoval reklamy na yt. Jako student jsem 99% filmů stáhl z torrentů. Teď pirátim jen věci, který si pustim na pozadí při nějaké jiné činnosti, páč jsem na to zvědavej, ale peníze bych za to neutratil. Pokud časem pirátění kompletně znemožněj, obejdu se bez toho, bez takovéhohle obsahu se obejdu.

Ad Karmelos: téhle poslední konverzace mi přijde, že ten hejter tu jste vy. Pokud je video zadarmo na youtube, tak jak byste za něj měl přesně utrácet peníze? Z kontextu mi přijde, že řeší spíš získávání obsahu z warezu. Ale můžeme tu řešit i to, jak jsem výše nakousl, že vlastně okrádání je i nepřistoupení na podmínky reklam a jejich blokováníl - nikdo vás na ty videa koukat nenutí a pokud na ně vy koukáte, měl byste přistoupit na podmínky používání dané stránky.

To mi chceš říct, že na Youtube považuješ blokování reklamy za pirátění? Mimochodem, ono kdoví, jestli by tomu youtube nebylo líp, jako to bylo před 15 lety, tj. že autoři to ještě neměli proplaceno, a tak tam dávali videa víc lidi, kteří fakt chtěli něco sami za sebe sdílet. Teď je tam z toho někdy až obtěžující show.

Nicméně hlavní důvod je, že já prostě nebudu platit 200,- za službu jako je Youtube - kdybych takhle moc platil za každou službu, tak se nedplatím - to je Facebook, Twitter, Root.cz by chtěl něco, atd. Mají to nesmyslně drahé, za 100,- Kč bych to bral, ale za takovou sumu to teda ne.
« Poslední změna: 14. 09. 2026, 23:03:39 od registrovany123 »
Od roku 2005 se zabývám SW Vývojem, načež od roku 2015 je to i mé povolání. Specializuji se na Javu, a v posledních letech i na Python a intranetové aplikace v Reactu. Delám v AWS Cloudu.

Kit

• 1 098
    • Zobrazit profil
« Odpověď #65 kdy: 15. 09. 2026, 00:13:42 »
Nicméně hlavní důvod je, že já prostě nebudu platit 200,- za službu jako je Youtube - kdybych takhle moc platil za každou službu, tak se nedplatím - to je Facebook, Twitter, Root.cz by chtěl něco, atd. Mají to nesmyslně drahé, za 100,- Kč bych to bral, ale za takovou sumu to teda ne.

Nemusíš platit za všechno. Vybral jsem si dvě služby, které mi významně zjednodušují život. U těch ostatních mi reklamy nevadí. Například u Spotify jsem si vyzkoušel 3 měsíce zdarma a došel jsem k závěru, že YouTube mi poskytuje mnohem lepší služby - videa i hudbu bez reklam, navíc mi teď obojí jede na pozadí. Spotify jsem zrušil, protože mě začalo nudit. Můžeš však mít jiné preference.

« Odpověď #66 kdy: 15. 09. 2026, 08:03:13 »
Vybral jsem si dvě služby, které mi významně zjednodušují život.

No jenom aby - Youtube si myslíš, že na světě používá kdo všechno? Asi tak úplně skoro každý, kdo má Internet, že? Když si vybereš jednu dvě služby, co ti budou zjednodušovat život, a bude to tak dělat každý, tak tady každý asi bude platit jenom Google za jeho Youtube - jako kdyby už tak to nebyl přehnaně velký a nenažraný korporát. Před 15 lety Youtube nebyl špatný. Nemám jasný závěr jestli tahle komercializace, co tam nastala, je v pořádku. A má monopol.

Já třeba platím, a sice jednotlivým autorům. Třeba jsem posílal peníze za videa Patrikovi Kořenářovi, protože si myslím, že dělá důležitou práci pro to, abychom se tu neutopili v konspiračních teoriích. Btw, 200,- / měsíc za Youtube, to máš 2400,- Kč za rok - jsi si tím jistý?

Mám platit třeba za Facebook další 200,- Kč za měsíc proto, že tady zlikvidoval skoro všechny nezávislá diskuzní fora, i platformy jako lide.cz nebo spoluzaci.cz, kteří byli super - a všechno zkomercionalizoval, že skupiny tam teď vlastní maskovaní majitelé eshopů? Nevím nevím.

Každopádně, jestli Youtube a Facebook chce, aby si lidi nemohli blokovat reklamy, tak já na to říkám - VÝBORNĚ, KONEČNĚ! Protože konečně se jim ta platforma smrskne a nebude mít monopol na trhu na internetová videa.
Od roku 2005 se zabývám SW Vývojem, načež od roku 2015 je to i mé povolání. Specializuji se na Javu, a v posledních letech i na Python a intranetové aplikace v Reactu. Delám v AWS Cloudu.

_Jenda

• 1 684
    • Zobrazit profil
    • https://jenda.hrach.eu/
« Odpověď #67 kdy: 15. 09. 2026, 11:11:03 »
Mám platit třeba za Facebook další 200,- Kč za měsíc proto, že tady zlikvidoval skoro všechny nezávislá diskuzní fora, i platformy jako lide.cz nebo spoluzaci.cz, kteří byli super - a všechno zkomercionalizoval, že skupiny tam teď vlastní maskovaní majitelé eshopů? Nevím nevím.
Mě překvapuje, jak jsou tyhle nezávislé malé služby drahé - např. tady si platím Root.cz, 900 Kč/rok (nestěžuju si). To fakt má Root z průměrného "power usera" 900 Kč (mínus pár chlebíčků na srazu podporovatelů :) ) ročně za reklamu? Pak občas platím Investiční bramboru (1250 Kč/rok). Nevadí mi to, ale kdybych si měl platit ještě Lupu (2000 Kč/rok!!) a Zdopravy (500 Kč/rok) a Mapy.com a asi 15 dalších webů a youtuberů kam rád chodím, tak bych platil několik tisíc měsíčně "za internet". To fakt z reklamy vytěží tolik? To přece nejde, i kdyby byly náklady na marketing procenta toho, co si koupím, a všechno z toho byla internetová reklama…
« Poslední změna: 15. 09. 2026, 11:12:48 od _Jenda »

Kit

• 1 098
    • Zobrazit profil
« Odpověď #68 kdy: 15. 09. 2026, 11:48:55 »
Vybral jsem si dvě služby, které mi významně zjednodušují život.
Já třeba platím, a sice jednotlivým autorům. Třeba jsem posílal peníze za videa Patrikovi Kořenářovi, protože si myslím, že dělá důležitou práci pro to, abychom se tu neutopili v konspiračních teoriích. Btw, 200,- / měsíc za Youtube, to máš 2400,- Kč za rok - jsi si tím jistý?

Každopádně, jestli Youtube a Facebook chce, aby si lidi nemohli blokovat reklamy, tak já na to říkám - VÝBORNĚ, KONEČNĚ! Protože konečně se jim ta platforma smrskne a nebude mít monopol na trhu na internetová videa.

Jak bych měl platit jednotlivým autorům, když je ani neznám a ani předem nevím, kterého si pustím dnes? Patrika Kořenáře neznám a podle tvého popisu ani nevidím důvod k jeho sledování. Život mi nezjednoduší.

Proč bych měl platit Facebook nebo Twitter? Vždyť mi nenabízí žádnou přidanou hodnotu. Co bych tím předplatným mohl získat?