LibreOffice na Win 11 neotevírají dokumenty

Mam niekolko PC v sprave s Win 11. Vsetky OS su legalne, ale kedze nemame radi MS office, tak sme pouzili Libre Office (LO).
Vo vacsine pripadov je na PC/NTB nainstalovany cisty Win 11, pravidelne aktualizovany a LO (instalujem vzdy poslednu otestovany ver.).
Plus vsade je najaka aplikacia, ktora funguje len vo MS Win (kvoli tomu tam musi byt MS Win, inak by tam bol linux).
Problem je taky, ze ludia mi postupne zacinaju hlasit, ze nevedia otvorit dokumenty office (uz  je to asi 5-6 PC/NTB, kde to nejde).
Ked som sa na to pozeral, tak som zistil cez spravcu uloh, ze ak chcem otvorit dokument, tak LO sa spusti a okamzite zavrie.
Cize absolutne ziadne upozornenie, hlaska, proste nic.
V task mamageri len vidim otvori sa a zavrie.
Ak by som nemal otvoreny task manager, tak proste uzivatel nic nevidi.
Nepomohli, ziadne restarty. ziadne reinstalacie (full vymazanie). Skusal som starsie ver.
Jednoducho LO uz nic neotvori.
Zatial som tam nasadil only office.
Nema niekto podobne skusenosti ??

Re:LibreOffice na Win 11 neotevírají dokumenty
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 10:01:43 »
A co je v Event Vieweru?

jjrsk

• 963
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Dnes v 10:40:23 »
.... pravidelne aktualizovany
No prave ...

Citace
....Skusal som starsie ver.
Tak zkus starsi verzi tech widli ... teda predevsim bez tech poslednich aktualizaci.

Oni totiz soudruzi neustale vylepsujou "bezpecnost" a nejbezpecnejsi system je prece takovej, na kterym nic nebezi. Takze po ty posledni varce zacala spousta veci proste instantne crashovat. A v ty pristi ... se uz ted vi, ze prestane fungovat mys ...

rmrf

• 144
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Dnes v 10:44:35 »
Taky mi to dělá. Kliknu na soubor, na zlomek sekundy se otevře LO... A zmizí. Čekám, že se jako něco děje... Nějaké dlouhé načítání z disku (SSD)... Ale nic. Kliknu podruhé a voilà ... Dokument se otevře.

Zcela výjimečně to funguje na první kliknutí.

Zkoušel jsem to řešit s AI, ale výsledek nula nula nic.

« Odpověď #4 kdy: Dnes v 10:49:56 »
Netvrdím, že je to tentýž problém, ale v jednom starším případě pomáhalo vypnout HW akceleraci... (konfigurovatelná volba LibreOffice)

« Odpověď #5 kdy: Dnes v 11:09:53 »
Netvrdím, že je to tentýž problém, ale v jednom starším případě pomáhalo vypnout HW akceleraci... (konfigurovatelná volba LibreOffice)
Fakt si nie som na 100% isty ale myslim, ze som to skusal. Prve padania zacali mozno niekedy v juny. Riesenie s AI, a myslim aj zakaz HW akceleracie, ale nic nepomohlo, potom som tam dal only office.
A zrejme mate pravdu, lebo aj ohladom tych updatov MS som cital, ze robia dost problemov (hnusne MS)

Kit

• 1 070
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Dnes v 11:22:47 »
Zkusil bych spustit LO z terminálu. Mělo by to vypsat příčinu.

« Odpověď #7 kdy: Dnes v 12:02:44 »
Také jsem měl tento problém na Windows.
Problém se projevoval  při správné asociaci (doc -> Writer) alebo  Otevřít cez .
Problém se mi neprojevoval při spouštění "Libreoffice$" (generická aplikace) a manuálním otevření dokumentu (doc,odp, pptx , lebo generická aplikace spustí příslušný Base,Writer,Calc...)
Nevysvětleno proč to dělá.