Šlo by dát nějaké příklady "best practices" a kde to jde a nejde používat. Mně přijde, že s použitím LLMs už jde často spíš o výmluvy...
To jsem původně chtěl také napsat, že to platí spíš pro minulost a LLM to dnes už dost kompenzují ale nechtěl jsem to víc rozmazávat. Takže ano, s tím částečně souhlasím.
Na druhou stranu něco naprasit s LLM je v některých ohledech snažší a hlavně rychlejší než dřív. Což pochopitelně neví jenom vývojáři ale i ti, co to něco chtějí platit. Což se ovšem typicky projevuje tak, že dnes kdekdo bohužel začal s poukazem na AI tlačit na rychlost na úkor kvality ještě víc než dřív. A bohužel i na projektech, kde se dřív na kvalitu dbalo protože všude se najde nějaký idiot, co o vývoji softwaru sice neví doslova nic (a občas to ani není vývojář) ale má dojem, že když mu Claude vygeneroval pár jednoduchých jakž takž použitelných PR, může teď mít plnou hubu řečí jak bychom měli s AI vyvíjet. A na podobné pitomce vedení často slyší protože je to pochopitelně mnohem atraktivnější než slyšet, že když budeme takhle pokračovat, budeme mít za rok za dva z aplikace hromadu slopu. Už proto, že to druhé se narozdíl od rychlosti dodání nedá měřit a nekoukají z toho žádné výroční prémie.