Omylem se mi na pár sekund odpojil AC-DC 12V napájecí adaptér externího HDD (došlo poté k změně z sdb na sdc). Provedl jsem fsck -n ale zarazilo mě že po následném mountu mi to vždy hodí hlášku vloženou v "code".
Je tam volno 2TB ze 7TB. Připojil jsem i dobu běhu fsck. Totiž mi při rychlosti 200 MB/s se mi to zdá nějaké krátké.
Dělám něco špatně s přepínači fsck? Jaký je konečné řešení filesystémové otázky? aby se mi už pak opakovaně ta hláška nezobrazovala? fsck -n jsem zvolil, abych nejprv věděl, zda je vps v pořádku. (vždy to bylo s -n)
Rozumím správně výsledku sdb1: clean, že je systém v exfat FS v pořádku? fsck běžel celkem asi 5x (dnes 2x pro tento post). Mimojiné i bez připojeného fs i s připojením.
time fsck.exfat -n /dev/sdb1
exfatprogs version : 1.2.9
/dev/sdb1: clean. directories 7669, files 146001
# real 44s, user 5s ,sys 1.3s
#druhý běh ihned poté:
6s 5s 1s (R.U.S.)
......
.....
[T] exFAT-fs (sdb1): Volume was not properly unmounted. Some data may be corrupt. Please run fsck.
[T2] exFAT-fs (sdb1): Volume was not properly unmounted. Some data may be corrupt. Please run fsck.
Až před druhým během mě napadlo si spustit iostat,abych viděl, kolik dat bylo přečteno z sdb a , jenže druhý běh trval 5 sekund oproti 45 s (asi byly bloky v cache) a tedy rozdíl sloupce MB_read je jen 6MB . Mez i prvním a druhým během.Ale asi to není důležité, kolik to přečetlo dat při prvním(plném 45s běhu fsck.
verze exfatprogs 1.2.9