Bydlím na jižním městě, takže do paneláku nám vede snad pět optik od každého operátora, z toho hlediska je strašně na výběr - T-Mobile po vlastní síti (bez IPv6), Cetin (O2), PODA, Vodafone (kabelovka), teď mám T-Mobile a na bridge Mikrotik.
Asi technicky mi přijde nejsympatičtější O2, mají IPv6, vlastní terminátor a hodně mě zaujala jejich služba další SIM, která by se mi hodně hodila na chatu do laptopu, protože spojení přes HotSpot na mobilu úplně není spolehlivé, když přijde hovor (i s VoLTE), apod., to občas padá a ne kvůli signálu.
Problém s O2 je jiný, jsou to obchodníci s teplou vodou, neustále se prsí akčníma cenama, ale víme jak fungujou, všechno za pár měsíců zdraží, převedou na jiné balíčky a člověka začnou ždímat. Z téhle logiky jim jako fakt nedůvěřuji. Když s nimi jednám, všechno chtějí podepsat hned a zbytečně moc tlačí, na mě to dojem teda nedělá.
T-Mobile, jsou to taky k*koti, na jejich pobočce je to mateřská školka, což jsem jim jednou napsal i do hodnocení, banda dvacetiletých kluků a holek co se vás snaží osejlovat, na optice nemají IPv6 (které by se mi fakt hodilo), a pro laptop je k dispozici jen hotspot nebo internet do laptopu za 500 Kč. Velké plus mají, že s nimi mám poměrně výhodnou smlouvu a cenu zafixovanou na 5 let. Dlouhodobě nic nemění.
Vodafone, teď aktuálně o nich nic nevím.
PODA vypadá velmi rozumě, ale není schopna nabídnou solidní mobilní tarif pro mobil a laptop. Dlouhodobě drží ceny a je to spíše tradiční společnost co na člověka nezkouší všemožné triky, mají dobré reference. Na optice IPv6. sice jak všichni píšou neideální rozsah, ale mě by to stačilo. Pro mě problém, nelze bridge do mikrotiku.
Jaké máte zkušenosti vy, co byste doporučovali. Mě se nabídkou fakt nejvíc líbí O2, ale nemůžu nějak přejít ten fakt, že to jsou asi největší šmejdi a obchodníci s teplou vodou, čímž jsou proslulí.