Na učňák ve 40 letech

Re:Na učňák ve 40 letech
« Odpověď #30 kdy: Dnes v 19:07:44 »
Absolvoval jsem dálkové studium na učilišti (maturitu jsem měl v jiném oboru) záskal jsem za rok výuční list, a vyhlášku 50, která se teď tak už nejmenuje paragraf 5, za rok jsem si zašel pro paragraf 6 (nějaký testík, otázky a tak) následně už mimo školu lze dle praxe atd usilovat o vyšší oprávnění, pro možnost nechat se zaměstnat jako elektrikář nebo být osvč má splněno, v IT zatím jsem, ale tohohle nelituju, dálkaři jsme tam byli všichni tak 30 plus, vyučující super, závěrečné zkoušky byly poctivé udělali jsme snad všichni až na jednoho a ten dal opravný termín.
Bylo tam i dost holek, co dělají např montáže pro čez nebo něco a potřebovali elektro vzdělání... je to dobrá investice, stálo to 3000kč příspěvek škole, jinak vše platí "stát", na většině státních škol to tak je, jeden týden teorie, druhý týden praxe takhle celý rok vždy tuším od 15h do 19h, někdy do 20h.. mohu doporučit.. odborný výuční list se neztratí, též lze pak jít dělat programování a montáže a oživování PLC, často je to teda s cestováním po čr nebo i po EU.. to uplně AI ještě neudělá a dokud nebudou montážní roboti co přijedou montovat a oživovat fabriky tak na to lidičky budou stále nutný

Re:Na učňák ve 40 letech
« Odpověď #31 kdy: Dnes v 22:00:06 »
Za mě: ano, ve 40 letech na učňák jít můžeš a v mnoha případech je to rozumné rozhodnutí. Ne jako „návrat do školy“, ale jako cílený přesun do oboru, kde ti výuční list a praxe opravdu něco dají.