Přivýdělek při práci

Přivýdělek při práci
« kdy: 11. 07. 2026, 11:03:51 »
Zdravím, lze najít bokovku při práci?
Přemýšlel jsem že tak nějak na 15-20 hodin týdně, jenže samozřejmě bych nebyl dostupný během byznys hodin, máte někdo zkušenosti s něčím podobným?
Jak jste si něco podobného našli?
Třeba spolupráce na projektu mimo naše časové pásmo?
Díky

a6b

• 276
    • Zobrazit profil
Re: bokovka při práci
« Odpověď #1 kdy: 11. 07. 2026, 11:56:11 »
udelal jsem si vedlejsi osvc a treba na upwork.com jsem si neco privydelal.

Re:Přivýdělek při práci
« Odpověď #2 kdy: 11. 07. 2026, 16:23:35 »
Moc to nechceš, protože to žere večery a víkendy, které potřebuješ pro odpočinek a své blízké. Lepší je mít finance zajištěné z hlavního poměru.

Pokud je ale motivací občasné inspirace na jiném projektu, tj. opuštění zaběhnutých kolejí a načerpání nových technologií, tak to může být fajn a přínosné pro všechny strany.

Musí s tím souhlasit jak zaměstnavatel (někdy máš v pracovní smlouvě konkurenční doložku) tak zákazník (omezená časová dotace zpomaluje termín dání a komplikuje komunikaci).

Já takto udržuji staré projekty nebo dělám mikroprojekty, vše s minimálními časovými nároky a na základě dlouholetých vazeb. To mi přijde v pohodě. Větším poptávkám se vyhybám.

« Odpověď #3 kdy: Dnes v 13:38:12 »
Zdravím, lze najít bokovku při práci?
Tak lze.

Na druhou stranu, taky bych to (za sebe) vřele nedoporučil. Udržoval a částečně dovyvíjel jsem takhle dobrovolně jeden projekt asi rok a bylo to natolik šílené, ta kombinace s úplně jiným projektem ještě nad rámec čtyřiceti hodin týdně, že pevně doufám, že už to nikdy nebudu muset opakovat. Kdybych byl sám, asi by mě mrzelo jen to, že bych rád dělal tak asi deset zajímavějších věcí venku když mám stejně vyděláno. Ale takhle mě mrzelo nejen to ale i to, že jsem neměl čas ani na rodinu a domácnost protože jsem furt jen někde seděl u počítače a ještě z toho byl jen permanentně unavený a nahlavu. Byla to ledatak krásná cesta k vyhoření celkem k ničemu.

RDa

• 3 271
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Dnes v 14:04:14 »
Tak otazka je co umis a zda to je stejny tema jako resis v praci, nebo naopak neco z opacne strany spektra aby sis kompenzoval neco do rovnovahy mysle ci tela.

by_cx

• 298
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Dnes v 14:17:45 »
Musí s tím souhlasit jak zaměstnavatel (někdy máš v pracovní smlouvě konkurenční doložku) tak zákazník (omezená časová dotace zpomaluje termín dání a komplikuje komunikaci).

Zaměstnavatel s ničím souhlasit nemusí. V klidu tě vyleje, když to pro něj bude výhodné. Šéf není kámoš a produkt, na kterém děláte, není tvůj.

Vsázet všechno na jednoho koně je v dnešní době nesmysl. A je jedno jestli ta sekundární činnost je vlastní projekt s potenciálem nebo nějaká další práce.