Funguje celkem obstojně.
Ty klasické karty mívají tu výhodu, že to ukládají prokládaně, takže se z toho pak dá dělat plynulé (typicky) 50fps video. Naopak produkty, které to s digitalizací a možnostmi uživatelsky lépe definovatelného nastavení přehánějí, se kolikrát na tu prokládanost vykašlou a vznikne obyčejné na archivaci krajně nevhodné 25fps neprokládané video. Mám tu jednu kartu od AverMedia (možná ji budeš znát) a ta to má přesně takhle (zase ale umí grabovat z HDMI, což byl afaik hlavní důvod jejího tehdejšího pořízení). Synchronizace videa se zvukem je i u analogu v pohodě, to si ta karta pořeší, ale výsledek je z obrazového hlediska prostě blbý. A chodí to zjevně jen v těch jejich cirkusových aplikacích.
VirtualDubem grabuju v zásadě „bez komprese“, místa je dneska dost a pak to přechroustám v Avidemuxu Nvidií do H.264 nebo H.265 po aplikaci filtrů, které z toho prokládaného videa udělají neprokládané 50fps (případně 60fps) video. Takhle jsem dělal kamarádovi, co byl kdysi v USA, převod z NTSC VHSky (koupil kameru tam, že bude točit, a nějak si neuvědomil, že to pak doma nepřehraje, později se objevily přehrávače, co si s NTSC i u nás poradily a jeden takový mám doma).