Nový systém pro vývoj softwaru

Karmelos

• 1 356
    • Zobrazit profil
Re:Nový systém pro vývoj softwaru
« Odpověď #210 kdy: 24. 07. 2026, 07:54:42 »
Neexistuje ani žádný krom tautologický důkaz, že bůh neexistuje.
Ok, Jeníček a Mařenka jsou svatá božstva. Je o tom nesčíslně prastarých knih, a z mnoha zdrojů. Dokaž že tomu tak není. Je to úplně stejná fikce, můžeme tuna rozjímat nad božstvím svaté dvojice a rozjet teorii o stvoření světa a člověka Jeníčkem a Mařenkou?

A to, že za tim vidíš něco "víc" je čistě tvoje subjektivní věc. Lidé co tvrdí, že něco existuje a přitom nic takového není, trpí povětšinou nějakou duševní nemocí a berou na to farmaka, v závažnějších případech jsou dlouhodobě hospitalizováni. To si uvědom, když budeš rozjímat nad existencí něčeho co objektivně neexistuje. 

Schválně, když ti bude nějaký příbuzný tvrdit, že na něj mluví hlasy a nutí ho něco dělat, jak k němu budeš přistupovat? Budeš se ho snažit nechat vyšetřit u lékaře, anebo ho budeš vzívat jako svatého co mluví s bohem?

Kdo tvrdí, že bůh má lidskou podobu a že je viditelný?
Ten kdo "ho" potkal ?
Gréta je nejlepší.

« Odpověď #211 kdy: 24. 07. 2026, 08:58:58 »
Neexistuje žádný způsob, jak bychom mohli říct, že Bůh neexistuje - ani kdyby neexistoval, prostě bychom neměli způsob, jak se o jeho neexistenci dozvědět.
Naopak, neexistuje žádný krom tautologický důkaz že bůh existuje.

Když už chcete na to jít vědecky, tak základní princip je, že se dokazuje existence. Takže váš "protiargument" je zcela nesmyslný.

vrit

« Odpověď #212 kdy: 24. 07. 2026, 10:17:45 »
Když už chcete na to jít vědecky, tak základní princip je, že se dokazuje existence. Takže váš "protiargument" je zcela nesmyslný.

Tak dokažte existenci bezbožného vesmíru  8)

a6b

• 321
    • Zobrazit profil
« Odpověď #213 kdy: 24. 07. 2026, 10:36:53 »

cervena karkulka, babicka, vlk, myslivec existuji v jednom lese, ja jsem je navstivil.

« Odpověď #214 kdy: 24. 07. 2026, 10:55:56 »

To poraďte vládě, že nemají říkat, že hospodaří s deficitem, ale ať pracují s tím, že mají přebytek -310GKč. Tím se problém jistě vyřeší.  ;)

vrit

« Odpověď #215 kdy: 24. 07. 2026, 11:29:08 »

To poraďte vládě, že nemají říkat, že hospodaří s deficitem, ale ať pracují s tím, že mají přebytek -310GKč. Tím se problém jistě vyřeší.  ;)

jinými slovy neumíte dokázat, chápu  :)

vrit

« Odpověď #216 kdy: 24. 07. 2026, 11:30:12 »

cervena karkulka, babicka, vlk, myslivec existuji v jednom lese, ja jsem je navstivil.

Asi si cestou dal i nejake hriby co?  :D

Kit

• 1 029
    • Zobrazit profil
« Odpověď #217 kdy: 24. 07. 2026, 11:33:20 »
Neexistuje žádný způsob, jak bychom mohli říct, že Bůh neexistuje - ani kdyby neexistoval, prostě bychom neměli způsob, jak se o jeho neexistenci dozvědět.

Bylo experimentálně dokázáno, že věřící věří, že bůh existuje a ateista věří, že bůh neexistuje.

« Odpověď #218 kdy: 24. 07. 2026, 11:40:29 »

jinými slovy neumíte dokázat, chápu  :)
To bylo myšleno vážně, jo? Já myslel, že si jen děláte legraci. Nenapadlo by mě, že by někdo mohl mít tak zásadní problémy s elementární logikou.

Bylo experimentálně dokázáno, že věřící věří, že bůh existuje a ateista věří, že bůh neexistuje.
Nikoli. Věřící věří, aniž by pro to měl objektivní důvody, že bůh existuje. Atheista se domnívá, že bůh neexistuje, neboť nemá objektivní důvody myslet si opak. V tom je dost zásadní rozdíl.

vrit

« Odpověď #219 kdy: 24. 07. 2026, 11:43:41 »
To bylo myšleno vážně, jo? Já myslel, že si jen děláte legraci. Nenapadlo by mě, že by někdo mohl mít tak zásadní problémy s elementární logikou.

Jasně, jaký ještě argumentační faul tady vytáhnete předtím než (nikdy) předložíte důkaz který jsem požadoval? Prostě to neumíte a hotovo.

Ten, kdo tvrdí existenci nějakého jevu, nese důkazní břemeno a musí předložit pozitivní důkazy. Pouhá nemožnost dokázat neexistenci není důkazem existence.

Vy tvrdíte že existuje vesmír samovznikající, samo se organizující, bez příčiny. Tak to dokažte. Váš účelový výklad o existenci a neexistenci je mylný.
« Poslední změna: 24. 07. 2026, 11:50:44 od vrit »

Karmelos

• 1 356
    • Zobrazit profil
« Odpověď #220 kdy: 24. 07. 2026, 11:53:41 »

Jenže tohle s bohem a jeho existencí vůbec nesouvisí.

a k tomu je to opět tautologie na úrovni - je experimentálně dokázáno, že abstinent alkohol nepije a alkoholik alkohol pije. 

No abych ti udělal radost tak tady to s tim mym příměrem můžeš vzít a přirovnat božství s alkoholem a na tom dokázat, že a jelikož alkohol existuje, tak existuje i bůh.

Takhle přesně se totiž ten bůh dokazuje. Je to neprůstřelný a pochopí to i imbecil.
Gréta je nejlepší.

vrit

« Odpověď #221 kdy: 24. 07. 2026, 11:56:31 »
Nikoli. Věřící věří, aniž by pro to měl objektivní důvody, že bůh existuje. Atheista se domnívá, že bůh neexistuje, neboť nemá objektivní důvody myslet si opak. V tom je dost zásadní rozdíl.

Existuje spoustu lidí kteří věří na základě logického úsudku. To že věřící věří aniž by měl objektivní důvody je jenom vaše nepochopení a namyšlenost. Ateista je jen hlupák neschopný vidět že objektivní důvod existuje.

vrit

« Odpověď #222 kdy: 24. 07. 2026, 12:01:17 »
Takhle přesně se totiž ten bůh dokazuje. Je to neprůstřelný a pochopí to i imbecil.

Zatím jste nepředvedl jak funguje dokazování vesmíru bez Boha. Např. pokud jsem schopen se svobodně rozhodovat co udělám, tak toto musí jít samočinně sestrojit. Já tvrdím že to je dar od Boha a sestrojit to nelze. Pokud vy tvrdíte že Bůh není, tak to dokažte, sestrojte živou věc aniž byste použil existující život pro její základ - pěkně od píky - to by dokázalo že máte pravdu. Sestrojte vesmír, fyzikální zákon, živou věc, svobodnou vůli, inteligenci, cokoliv z toho co sestrojit nelze a pak vám uvěřím.

xyz

• 315
    • Zobrazit profil
« Odpověď #223 kdy: 24. 07. 2026, 12:43:10 »

Zatím jste nepředvedl jak funguje dokazování vesmíru bez Boha. Např. pokud jsem schopen se svobodně rozhodovat co udělám, tak toto musí jít samočinně sestrojit. Já tvrdím že to je dar od Boha a sestrojit to nelze. Pokud vy tvrdíte že Bůh není, tak to dokažte, sestrojte živou věc aniž byste použil existující život pro její základ - pěkně od píky - to by dokázalo že máte pravdu. Sestrojte vesmír, fyzikální zákon, živou věc, svobodnou vůli, inteligenci, cokoliv z toho co sestrojit nelze a pak vám uvěřím.

Hadas se úplně zbytečně. Ja například vůbec nevím, co si pod pojmem Bůh dnes představit. Chápu, co si představovali lidí před tisíci lety. Už jsem to tu psal...

Viz

Teologický nonkognitivismus je filozofický názor, podle kterého jsou náboženské výroky (např. „Bůh existuje“) kognitivně bezvýznamné. Netvrdí, že Bůh neexistuje (jako ateismus), ani že to nelze vědět (jako agnosticismus), ale že samotný pojem „Bůh“ postrádá soudržnou definici a nelze jej empiricky ověřit.

vrit

« Odpověď #224 kdy: 24. 07. 2026, 13:00:51 »

Hadas se úplně zbytečně. Ja například vůbec nevím, co si pod pojmem Bůh dnes představit. Chápu, co si představovali lidí před tisíci lety. Už jsem to tu psal...

Viz

Teologický nonkognitivismus je filozofický názor, podle kterého jsou náboženské výroky (např. „Bůh existuje“) kognitivně bezvýznamné. Netvrdí, že Bůh neexistuje (jako ateismus), ani že to nelze vědět (jako agnosticismus), ale že samotný pojem „Bůh“ postrádá soudržnou definici a nelze jej empiricky ověřit.

Si nepředstavuj nic. K čemu je nějaká představa? To je asi jak kdybych řekl: "představím si jaký jsi, místo abych tě chtěl poznat". Lepší je tě osobně poznat. Ale to bych v prvé řadě musel uznat že vůbec jsi/můžeš být. Chtít poznat je až druhý krok, první je připustit... Když je někdo zatvrzelý natolik že skončí na prvním kroku tak dobře mu tak, nechce znát, nebude.

Bůh nepostrádá soudružnou definici, jen ti kdo Ho neznají, tak neví a když ti co Ho znají jim Ho zprosředkovaně definují, tak oni jim nevěří. Bůh má totiž tu výsadu že se může ukázat jen tomu komu chce a s tím budou mít empirici vždycky problém. Ale proces jak k Bohu dospět je tu pro každého, a je dokonce i empirický, každý se může dát touto cestou a chtít poznat Boha a každému bude umožněno, bude-li upřímný. Čili lze jej empiricky ověřit. Jen škoda že spoustu věděcky smýšlejících lidí odmítá v tomto případě vědecky jednat a nechtějí podstoupit experiment aby si ověřili že Bůh je, ale metody jsou dané. Poznat Boha je vědecký proces.