Co by měl umět váš notebook?

Re:Co by měl umět váš notebook?
« Odpověď #60 kdy: 26. 07. 2026, 23:46:17 »
SOuhlas, na sériácích jsem si už taky naběh :-D

« Odpověď #61 kdy: 28. 07. 2026, 23:00:26 »
Hlavne ne kurvitko inside :)

Dobre je mit nezkriplenou klavesnici, optimalne vsechny klavesy (a na svych mistech), treba rozlozeni klavesnice Dell G5 je v cajku, ale plasty stojej za starou backoru

Vystupy na monitory se hodej (idealne moznost 3+ monitoru), taky mit dostatek RAM, mit moznost 2 nebo vice disku tez

Ethernet je samozrejme plus. Touchpad ani trackpoint me moc nezajimaji (pokladam je za nouzovku), protoze prakticky vzdy vytahuju mys (a idealne, at ma vic DPI afunguje kdekoliv, i na skle)

RGB podsviceni mi nevadi, pokud muzu nastavit jednu barvu z Linuxu pro celou klavesnici (dava mi moznost vyberu barvy, jestli chci cervenou nebo bilou)

« Odpověď #62 kdy: 29. 07. 2026, 19:20:35 »
, treba rozlozeni klavesnice Dell G5 je v cajku, ale plasty stojej za starou backoru
Tos mi připomněl Jaký problém máš s těmi plasty? Já u jednoho dellu zažil že palmrest se začal nějak "rozkládat" .. Které místo notebooku myšlíš s těmi plasty.? Taky to?
Tak mě napadá, je nějaký noťas Dell, který měl kovový i palmrest? Po vzoru Macbooků Pro, Elitebooků 8xx...A myslím tím jak v váhové kategorii ultrabooků tak i těžších workstation ... Já jen, že co letmo průběžně sleduji, nevybavuju si že by Dell udělal nějaký kovový notebook (myslím tím stěnu kde je klávesnice)..

Ale on i ten hliník není nesmrtelný,  zažere se do něj pot nebo co a je takový nažloutlý. Jenže to jde bez následků vyčistit.

a6b

• 313
    • Zobrazit profil
« Odpověď #63 kdy: 29. 07. 2026, 20:04:08 »
hledam ted nejtlustsi, nejsirsi, nejvykonnejsi notas co lze ziskat za dodrzeni techto parametru :-)

Buldr

• 206
    • Zobrazit profil
« Odpověď #64 kdy: 29. 07. 2026, 22:51:29 »

Má-li to být narážka na Intel, opravdu by mě zajímalo jak a včem je tak moc špatný, takový Panasonic z dobrého důvodu s AMD nekoupíte, třeba prostě pro nativní sériový port, GNSS a další legrácky. Rozdíl bych nenašel mezi Elitebook 830 G8 (i5-1135G7) a 835 G8 (R5 5600 Pro) a přesně ta samá situace se opakuje s G11, jen mají modernější CPU (C5-135U a R5-8540U). Ani na stanicích žádný rozdíl nevidím Elitedesk G1a a G1i (R5 215 Pro a C5-235) a to včetně spotřeby. Možná časem, přece jen jsou tu 2. týden, ale pochybuji na základě provozu M75qG2 (AMD) a Elitedesk 800 G6 (Intel) s těžko měřitelným rozdílem v příkonu. Nerozlišuji, zda na nich běží SLED16 (7ks), nebo Win11Pro (14ks). Ještě bych do toho mohl zatáhnout svůj Lifebook U7313 a Framework 13, plichta tak či onak a tahat sem Toughbooky fakt nebudu, stejně tak HP Z2 ... šitou na míru Solidworks.

Multimédia, grafika, hry ... mně moc neberou, beru že může rozdíl být, třeba i podstatně větší. Podobné řeči jsem slýchával a četl i v době, kdy jsem pořizoval Opterony (Lisbon) pro jejich vlastnosti, zatímco kraloval Intel. Stejné kecy, jen se změnila barva stáje.
Carpe diem

« Odpověď #65 kdy: 30. 07. 2026, 19:32:49 »
, treba rozlozeni klavesnice Dell G5 je v cajku, ale plasty stojej za starou backoru
Tos mi připomněl Jaký problém máš s těmi plasty? Já u jednoho dellu zažil že palmrest se začal nějak "rozkládat" .. Které místo notebooku myšlíš s těmi plasty.? Taky to?
Tak mě napadá, je nějaký noťas Dell, který měl kovový i palmrest? Po vzoru Macbooků Pro, Elitebooků 8xx...A myslím tím jak v váhové kategorii ultrabooků tak i těžších workstation ... Já jen, že co letmo průběžně sleduji, nevybavuju si že by Dell udělal nějaký kovový notebook (myslím tím stěnu kde je klávesnice)..

Ale on i ten hliník není nesmrtelný,  zažere se do něj pot nebo co a je takový nažloutlý. Jenže to jde bez následků vyčistit.

Uz tam moc toho nedrzi, vcetne spodniho deklu, atd, po case tepelnym namahanim ty plasty uvnitr (mikrokomurkova konstrukce) zacnou proste praskat. NTB ktery maj pod jednim deklem vsechno, jsou na tom IMHO lip. PRoste tady je sem tam kus ruznyho plastu, kterej casem praskne

« Odpověď #66 kdy: 30. 07. 2026, 19:36:32 »

Má-li to být narážka na Intel, opravdu by mě zajímalo jak a včem je tak moc špatný, takový Panasonic z dobrého důvodu s AMD nekoupíte, třeba prostě pro nativní sériový port, GNSS a další legrácky. Rozdíl bych nenašel mezi Elitebook 830 G8 (i5-1135G7) a 835 G8 (R5 5600 Pro) a přesně ta samá situace se opakuje s G11, jen mají modernější CPU (C5-135U a R5-8540U). Ani na stanicích žádný rozdíl nevidím Elitedesk G1a a G1i (R5 215 Pro a C5-235) a to včetně spotřeby. Možná časem, přece jen jsou tu 2. týden, ale pochybuji na základě provozu M75qG2 (AMD) a Elitedesk 800 G6 (Intel) s těžko měřitelným rozdílem v příkonu. Nerozlišuji, zda na nich běží SLED16 (7ks), nebo Win11Pro (14ks). Ještě bych do toho mohl zatáhnout svůj Lifebook U7313 a Framework 13, plichta tak či onak a tahat sem Toughbooky fakt nebudu, stejně tak HP Z2 ... šitou na míru Solidworks.

Multimédia, grafika, hry ... mně moc neberou, beru že může rozdíl být, třeba i podstatně větší. Podobné řeči jsem slýchával a četl i v době, kdy jsem pořizoval Opterony (Lisbon) pro jejich vlastnosti, zatímco kraloval Intel. Stejné kecy, jen se změnila barva stáje.

Proste u NTB nechci, aby to chciplo hnedka po zaruce, raptory (jeste nedavno nabizeny v nizsich radach, nevim jak ted) proste casem chcipnou by design. Abych si ho koupil, tak musi Intel znovu presvedcit, ze problem jiz vyresil (+ problemy s jejich implementaci  big.LITTLE)