Samsung Galaxy S vs. HTC Desire Z

Samsung Galaxy S vs. HTC Desire Z
« kdy: 30. 10. 2011, 22:33:22 »
zdravim,

rozhodujem sa medzi par telefonmi tak by som rad vedel vase skuseosti..

-uvazoval som nad Motorola Defy + vodeodolnost/prachuodolnost + design - obrovske hodnoty SAR - celkom draha
                     huawei ideos x5 + super cena/vykon -trosku sa bojim kvality
                     LG Optimus 2X + velky vykon + design - CENA

Nakoniec som dospel k tymto dvom:
- Samsung Galaxy S - Hummingbird procesor s PowerVR SGX 540, velka pamat, pekny display, skoda ze cely plastovy
- Htc Desire Z - v 3D benchmarkoch rovnake fps, o 30eur lacnejsi, mensi display ale to mne nevadi, mensia pamat, qwerty klavesnica na jednej strasne plus na druhej sa trosku bojim o kvalitu vysuvacieho systemu, od vela ludi som pocul ze je riadne tazky

Ano, uvazoval som aj nad ZTE Blade uz davnejsie ale odradil ma ARMv6 procesor koli podpore flashu.
Software neriesim, urcite tam nahodim custom rom ;)

vyvojar

Re: Samsung Galaxy S vs. HTC Desire Z
« Odpověď #1 kdy: 30. 10. 2011, 23:09:19 »
Hele já mám Zko. Vyšel na něj před nedávnem i android 2.3. HW klavesnice je v pohodě. Ze začátku sem si říkal, že teda tohle nosit v kapse, to abych si vzal kšandy, ale už sem si zvykl a je to np. V podstatě jediné co mě teď trochu štve je, že mi začíná vynechávat klávesa s tečkou, takže ji píšu většinou na 2x. Ale jinak proste ta HW klavesnice je luxus oproti te sw. Jinak galaxy S jsem viděl taky a tam vidím jako plus ten větší display a samozřejmě nižší váhu. Rozhodnout se musíš sám, já sem fanda HTC a libí se mi prostředí sense, takže jsem měl jasno.

m

« Odpověď #2 kdy: 31. 10. 2011, 01:42:55 »
jestli chceš linux, tak správně je c) Nokia N900

dTTb

« Odpověď #3 kdy: 31. 10. 2011, 02:27:52 »
Ber to jako rozhodovani mezi notebookem a tabletem. Ja mel G1 a potom co umrela sem presel na Ztko. Na telefon bez klavesnice uz nemam odvahu :)

Kulomet

« Odpověď #4 kdy: 31. 10. 2011, 02:50:40 »
Jak jiz bylo napsano - HW klavesnice je luxus (me funguje v pohode i po pul roce). SGS2 je o dost sviznejsi a lehci, ale HW klavesnice je luxus. :-)

Stanley

« Odpověď #5 kdy: 31. 10. 2011, 08:22:39 »
Jednoznačně Z. HW klávesnici nenahradí ani palec displaye navíc. "Vysouvací" mechanismus je v pohodě. A těžší než ostatní malinko je, ale ničemu to nevadí. Naopak jsem si doobjednal 2x větší aku(2400mAh).

Tady85

HTC Desire Z :)
« Odpověď #6 kdy: 31. 10. 2011, 10:22:04 »
Mam HTC Desire Z zatim chvili a musim rict ze spokojenost. Psat na klavesnici je pro me daleko lepsi nez na obrazovce a projevi se to hlavne kdyz clovek potrebuje nekam prez ssh.

František Soukup

« Odpověď #7 kdy: 31. 10. 2011, 11:38:02 »
Já mám 5 let starý HTC Herald (má Windows - katastrofa), ale hlavně má HW vysouvací klávesnici. X krát mi už dost ošklivě upadl, nikdy se vysouvací mechanismus nepoškodil, nikdy se nic neodlomilo, je to držák. Ke zpracování od fy. HTC nemám žádných připomínek. Já osobně bych u této firmy zůstal.

kyytaM

« Odpověď #8 kdy: 31. 10. 2011, 13:07:56 »
Sony Ericsson Xperia Pro moze byt zaujimava moznost tiez.

SE Xperie maju plnu podporu CM.
SE Xperie z roku 2011 budu mat oficialny update na ICS.
SE neplati MS vypalne ani nevyraba ziadne WP telefony.

Kulomet

« Odpověď #9 kdy: 01. 11. 2011, 02:17:12 »
1 - to u Z ani neni treba - system je rock-stable a vse co delat ma taky dela

2 - ano, to slibovali v SE (posledni info co si pamatuji), ale strycek zas sliboval, ze to narve vsude, kde bezi 2.3.3 a vyse, kze uvidime

3 - sice pravda, ale prilis ideologicky brane - ono trebas SE se polozi pred timto problemem na lopatky a pak co? Prejdeme vsichni svorne (na pul roku) k ZTE?

odnra.kl

« Odpověď #10 kdy: 01. 11. 2011, 07:34:53 »
Používal jsem rok Xperii X1 s windows a hw klávesnici. Po dobu trojité reklamace jsme měl zapůjčen SGS. Po třetí reklamaci jsem za vrácené prachy vzal SGSII, který používám 4 měsícem.

Původně jsme se sw klávesnice bál, teď už bych se k hw nevracel, nepotřebuju jí. Sw klávesnici provozuju jako tupou bez XT9, opravy překlepů, swype, vibrační nebo zvukové odezvy a dalších krávovin.

Jako zásadní pro přesnost psaní na sw klávesnici vidím 3 věci:
- stabilní a nejlépe stále stejný úchop telefonu. Pro cokoli delšího ideálně oběma rukama, zapřít do rýhy mezi dlaněmi a prsty a psát palci, které jsou tak při každém psaní v hodně podobné poloze -  člověk si navykne na polohu písmenek na klávesnici.
- velikost displeje
- vnitřní rozhodnutí jestli to napíšu rychle a chyby mě nezajímají, nebo jestli napíšu větu o 0,5-1 vteřinu pomaleji ale bez chyb.

P1azer

« Odpověď #11 kdy: 03. 11. 2011, 13:21:49 »
Jsem majtelem tel. Samsung Galaxy S. Mám ho teď přesně jeden rok a telefon je pořád na skvělé úrovni. Jen mi poslední měsíc začal vrzat rámeček okolo displeje, to je jediná slabina toho telefonu. Jinak ho nosím po kapsách bez obalu nebo fólie a displej jak nový.

Výkon je v pohodě, stačí aktuálně na všechny hry. Předchozí telefon byl T-Mobile G1 a na tu absenci HW klávesnice se dá zvyknout, ale je pravda, že SW je horší, překlepů je víc.

Nevím, co konrétně od telefonu čekáš, já v něm mám custom ROM - CM7.1, založenýn a BG 2.3.7. Výdrž baterie je dobrá i po roce používání (jasně dokážu ho vyšťavit za půl dne, ale kdybych ho nechal ležet a noc vypínal, tak vydží bez problému 6+ dní.). Nemám ani potřebu se poohlížet po něčem novém, telefon je stále na vysoké úrovni.