Tiskárna tiskne horizontální čáry

Tiskárna tiskne horizontální čáry
« kdy: 23. 04. 2026, 10:26:04 »
Mam 3 roky hp tlaciaren laserjet pro m428fdw, s povodnym tonerom ktory bol pri kupe tlaciarne a pri tlaceni mi zacalo tlacit horizontalne ciary, rovnako vzdialene. Tlaciaren sa vyuziva obcas. Moze ist o chybu tonera?

https://ibb.co/rGcfKtgX

rr-zz

Re:Tlaciaren tlaci horizontalne ciary
« Odpověď #1 kdy: 23. 04. 2026, 11:02:16 »
součástí toneru je nanášecí válec, takže pravděpodobně to bude tonerem. Pokud je starej 3 roky a v místnosti není uplně sucho,nebo se tam střídá teplota, tak to klidně mohlo navlhnout a pak to dělá různý brikule. Kup tam novej (originální) a hned bude jasno.

Re:Tiskárna tiskne horizontální čáry
« Odpověď #2 kdy: 23. 04. 2026, 11:20:16 »
Bud na optickom alebo zapekacom valci zaschla/zapiekla farba. Vycistit isopropylalkoholom.

« Odpověď #3 kdy: 23. 04. 2026, 12:13:26 »
Zkoušel jsi se podívat do manuálu k tiskárně? Tam bývají tyhle typické problémy popsané včetně doporučených řešení.

« Odpověď #4 kdy: 23. 04. 2026, 13:07:07 »
Zkuste vytisknout komplet černou stránku, mě to většinou pomohlo, když to špinilo...

jjrsk

• 935
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 23. 04. 2026, 14:09:43 »
Vyndej toner, protoc ten valec a prohlidni ho. Pokud ty cary vidis na nem, tak velmi docasne pomuze ho vycistit. Pokud to neni valcem, je to peci = bez si koupit novou tiskarnu, protoze oprava bude stat nejspis vic.

Obecne samo taky muzes vypucovat/vysat tiskarnu jako celek, ale k tomu ji budes muset rozebrat.

A jak tu zaznelo, dost pravdepodobne ti ta tiskarna umi primo na display rict, v cem je pravdepodobne problem, nekde tam bude nejakej help a popsany ruzny vady tisku. Taky si vytiskni (pripadne se podivej z administrace) stav spotrebaku. Krom toneru je tam "servisni sada" (nebo tak neco).

Edit: Jup a typickou pricinou podobnych zavad je to, ze nekdo ynteligentne tou tiskarnou protahne sponky ze sesivacky ... napriklad.
« Poslední změna: 23. 04. 2026, 14:11:39 od jjrsk »

« Odpověď #6 kdy: 23. 04. 2026, 14:32:18 »
tak som prezrel valec v toneri a je tam horizontalna ciara cez celu dlzku valca. skusal som cistit, ale zas to to vytlacilo s ciarami. ocividne treba novy toner

« Odpověď #7 kdy: 23. 04. 2026, 15:23:07 »
tak som prezrel valec v toneri a je tam horizontalna ciara cez celu dlzku valca. skusal som cistit, ale zas to to vytlacilo s ciarami. ocividne treba novy toner

Měl jsem stejný problém s tiskárnou, co má toner a fotocitlivý válec (přes který se toner na stránku nanáší) oddělené. Dlouho stála a přítlačný válec vytlačil do fotocitlivého válce po celé šířce rýhu, na kterou se lepí toner a nejde vyčistit.

Jediné řešení je koupit nový válec.

Konstrukce tiskárny podle všeho počítá s tím, že se válce občas protočí, aby se ta zátěž rozložila.

« Odpověď #8 kdy: 23. 04. 2026, 16:26:01 »
Kolik má vytištěno stran?
Používáš originální tonery?

« Odpověď #9 kdy: 23. 04. 2026, 17:57:19 »
Toner je tam stale ten isty od vyroby, ked som kupil tlaciaren, uz tam bol. Tlaciaren vytlacila cca 800 stran (ukazuje este 70% kapacitu tonera) a uvedena bola do prevadzky 26.4.2021

jjrsk

• 935
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 23. 04. 2026, 18:20:40 »

Jup, to by odpovidalo tomu valci. Takze to vymen, pokud nemas kde si pucit jinej abys overil ze to je jedina pricina, budes muset koupit.

« Odpověď #11 kdy: 28. 06. 2026, 14:30:15 »
Ahoj. Na 99 % to bude tym tonerom, presnejsie optickym valcom. Mal som uplne rovnaku skusenost s mojou starsou HPckou. Tlacil som na nej tiez len obcas, toner tam bol hadam aj tri alebo styri roky a zrazu mi zacala robit to, co opisujes. Ten valec bol uz proste stary, pripadne sa na nom spravila nejaka smuha. Kedze pri tychto tlaciarnach je opticky valec rovno sucastou tej tonerovej kazety, stacilo mi normalne kupit novy toner a problem bol hned vyrieseny, tlacila zase uplne cisto. Skus zobrat kludne len nejaky lacnejsi alternativny toner na skusku, vymen ho a uvidis :)