Home Assistant - BT proxy pro room presence bez wifi a ethernetu napřímo

Caute, neviem ci som vybral spravnu kategoriu pre tento topic. Jeden znamy je na voziku a potreboval by vyriesit detekciu, ked je v miestnosti bytu on osobne - teda jeho vozik (nebyva totiz sam). Teraz ma vecsinu IoT zariadeni v zigbee sieti a idealne by sa chcel vyhnut kombinacii esp v kazdej miestnosti pripojenej k wifi, ale ethernet bohuzial v miestnostiach natiahnuty nema.
Uvazujem nad riesenim prostrednictvom BLE trackeru na voziku s tym, ze ethernet do kazdej miestnosti by som dostal cez powerline adaptery a nasledne by sa na ethernet pripojili esp dosky v kazdej miestnosti. Sice nemam prakticke skusenosti s powerline a viem, ze rychlosti byvaju podstatne znizene, ale predpokladam, ze na tento ucel by tie nizsie rychlosti bez problemov stacili. Je moj predpoklad spravny alebo sa mylim? Su na trhu powerline adaptery s podporou PoE?

Vidite aj lepsie riesenie, ktore by nezahrnalo pouzitie wifi v ramci IoT? Som otvoreny inym napadom a debate.
Diky moc

Zaměřil bych se na mmWave radary. Je to spolehlivé v oblasti detekce přítomnosti, ale i přesného určení polohy - osoba na vozíku z toho asi může těžit docela hodně.

Zkusil bych třeba toto, je to velmi dobře hodnoceno:
https://apolloautomation.com/products/r-pro-1?bg_ref=8gsZAdQgnf

Zigbee už má, tak není o čem. apollo má i levnější moduly bez PoE, ale je otázka jestli ta úspora stojí za to.

Pokud je pán hračička, jde to postavizt ESP a patřiřního modulu asi za stokorunu. ale něco je setup na stole, něco zařízení použitelné pro denní rutinu. to má každý olimitované jinak  - vstupní cena, hodiny laborování a nastavování...každého věc.