UniFi app (Android) a AP: spuštění otevřené sítě

Ahoj,
predpokladam, ze se zde vyskytuji uzivatele Ubiquiti HW a ze se treba nekdo podeli o sve zkusenosti.

Pred par dny jsem si potreboval vytvorit testovaci sit, takze jsem vyhrabal jedno stare vyrobcem nepodporovane AP LR, vyresetoval, nakonfiguroval pomoci mobilni Unifi App jako standalone a zacal pouzivat. ALE:

Krom ocekavane WPA2 zabezpecene site Apcko siri tutez sit jako OTEVRENOU. Resp. po restartu se nejprve objevi SSID jako Open a po nejake minute se prida totez SSID s WPA2

Problem 100% opakovatelny. App verze 10.33.2. Firmware v AP posledni dostupny.

Muzete prosim nekdo nezavisle testnout a podelit se?

Dik. Muj nazor je, ze aplikace ma bud delat svou praci dobre, nebo proste oznamit, ze AP je nepodporovane a odmitnout je konfigurovat.

MP

Brumla

• 151
    • Zobrazit profil
Re:Unifi app (Android) a standalone AP - security problem
« Odpověď #1 kdy: 24. 01. 2026, 19:29:01 »
Se tezko neco rika, kdyz nenapisete co to je za AP.  Self-Hosting a UniFi Network Server jste pro nastaveni zkusil taky?  Ciste z duvodu ze to nefunguje s aplikaci jak by melo.

Re:UniFi app (Android) a AP: spuštění otevřené sítě
« Odpověď #2 kdy: 24. 01. 2026, 23:01:30 »
AP LR. Píšu to.

MP

Brumla

• 151
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 24. 01. 2026, 23:51:39 »
Sorry, to je tak starý, že mi nedošlo, že to "AP LR" je celej název. Teď se to používá jako jeden z podruhů v řadě např. U6 LR, U7 LR.

Tím víc by mně zajímalo, co na to říká ten Unify network server. Některé věci v mobilu nešly nastavit, ale v tom UNS ano. Na začátek bych zkusil tohle.

Další věc je, jestli neexistuje ještě beta-firmware. Ten se dal zajistit přes ten network server. Třeba by to pomohlo. Viz příloha.

« Odpověď #4 kdy: Dnes v 10:04:44 »
Psal jsem, ze je to stare AP.
Fungovalo leta a plne s klacikem UC-CK. Uz ten informoval o end-of-life, ale nezjistil jsem vliv na funkcnost.

Na hosted controlleru (Unifi OS Server) uz nefungovalo vse, napr. nesel Mesh parent ani Connect, coz bylo naprd, protoze na dokryti zahrady by tenle dedecek stacil. Ze by ale vylozene skodil, to ne.
Nicmene to uz jsem mel novejsi podporovana APcka a s vymenou jsem pocital. A naopak, jelikoz unifi app pri adopci dedecka neprotestovala, ocekaval jsem plnou funkcnost - coz v ramci toho mala co Unifi ve standalone umi neni mnoho, ze :)

Takze jsem samozrejme obombardoval Ubiquiti support bugreporty ( req. # 5307480 ). Vzhledem k EoL si nedelam velke nadeje, na druhou stranu je to vylozene zaskodnicke chovani s aktivnim vytvareni security otvoru, takze nakonec asi nejak resit budou. Napr. velkym bannerem o EoL v aplikaci.

Ale dost kecu Pomohlo by mi / nam / dalsim uzivatelum, kteri chteji starym vecem dat dusledne doziti, kdyby se ozvalo nekolik "mee too" a trosku spolupritlacili vyrobce. Ubiquiti uz ma par let frnak mahoru, z relativne male pruzne sympaticke firmy s pouzitelnymi produkty za rozumnou cenu se stava typicky zkostnately koprolat.

MP

flack

« Odpověď #5 kdy: Dnes v 13:53:33 »
Ahoj, pred cca 2 týždnami som začal prerábať domácu wifi a konečne skúsim unifi riešenie. V Garáži som mal už dlhšie na strope Unifi AP a myslim že názov je UAP LR(overím dopíšem neskôr) čiže by to mohlo byt rovnaké zariadenie?

Ako hlavný router som použil Unifi Dream Router 7(po rokoch používania iba starého 802.11n routru je to velka zmena)

Nikde som nezaznamenal že by malo byt to UAP LR End-of-life.  Dve siete som si nevšimol AP som adoptoval bez problemov. Ale overím si to tiež. Doplním v priebehu dna.

« Odpověď #6 kdy: Dnes v 17:05:36 »
AP a AP LR (ty puvodni verze, 2.4 Ghz only, posledni FW 4.3.28) jsou napr. nepodporovane od brezna 2021 :(
Viz napr. https://help.ui.com/hc/en-us/articles/1500001268521-Ubiquiti-s-Vintage-and-Legacy-Products

Dik za ochotu a jakekoliv info z realnych testu!

MP

« Odpověď #7 kdy: Dnes v 18:48:03 »
Ahoj. Jelikož to tu nikde nevidím zmíněné tak napíši, že tyto staré verze fw jsou podporované v UniFi Network Application do verze 7.3.83. Sám jsem jich několik před časem dostal z instalace a než jsem je poslal dál, chtěl jsem je otestovat. Takže pokud opravdu chcete provozovat tato stará zařízení, tak někam nainstalovat tuhle starší verzi kontroléru a tradá.

flack

« Odpověď #8 kdy: Dnes v 18:55:40 »
Jedna sa teda naozaj o UAP LR fw mam posledny 4.3.28. Mam Unifi Dream Router7(UDR7) na nom bezi Unifi Network/ teda controller. Ziadnu siet nemam otvorenu pre UDR7 je to WPA3 a pre UAP LR je to WPA2 -informacia podla airodump-ng.

Skusil som aj restart, ci sa neobajvi na chvilu. Ale nic som nezachytil. V mojom pripade je asi rozdiel ze to UAP LR nepouzivam ako standalone.

Doplnim ze v mojom pripade na mna nikde v tom UDR7/Unifi Network/ nekrici ze by bol produkt nepodporovany. Alebo som to zatial len nenasiel vzhladom na to ze sa stym len zoznamujem.

UniFi Network Application je vo verzi 10.0.162
« Poslední změna: Dnes v 19:02:07 od flack »