Smart zásuvka a věci okolo inteligentní instalace

Re:Smart zásuvka a věci okolo inteligentní instalace
« Odpověď #105 kdy: 27. 01. 2026, 23:15:15 »
Tak jestli v posteli přemejšlíš jestli si v místnosti zhasnul, tak to pak chápu, že se bez dálkáče na lustr neobejdeš  :) a jestli přemejšlíš jestli jsi vypnul troubu, sporák, nevíš jestli ti doprala pračka, tak to je taky spíš na zamyšlení se nad sebou a případnou kontrolou na alzhajmra a pokud je ti těžký se tam dojít podívat tak i parkinsona..  ;D

Ne každý žije v 1+kk a single k tomu. Tam je asi fakt nouze najít něco k automatizování. Že vám ale chybí představivost a akceptace, že situace jsou různé, je spíše váš problém a vašeho zaměstnavatele.

Jsou lidi, co mají dům o více patrech, mají malé děti, co zapomínají zhasínat a fakt jeden termostat v obýváku dobře neovládá teplotu o 2 patra níže. Ale je to jako házet perly ... na stěnu. Nejste cílovka, tak nechápu vaši přítomnost tady, krom toho, že chcete prudit.

« Odpověď #106 kdy: Dnes v 13:01:56 »
Ne každý žije v 1+kk a single k tomu.
V single 1+kk se naopak musí automatizovat naprosto úžasně. V rodiném baráku to naopak komplikujou ostatní, kteří mívají jiné koníčky a deformace. Je zajímavé, jak diametrálně odlišný může být poměr přínosu a opruzu z pohledu drahé polovičky. :)

« Odpověď #107 kdy: Dnes v 14:40:50 »
Ne každý žije v 1+kk a single k tomu.
V single 1+kk se naopak musí automatizovat naprosto úžasně. V rodiném baráku to naopak komplikujou ostatní, kteří mívají jiné koníčky a deformace. Je zajímavé, jak diametrálně odlišný může být poměr přínosu a opruzu z pohledu drahé polovičky. :)
Přesně. Říct ženě, že teď na všechno budou chytré krabičky a všechno se bude dít "automaticky" a co se jí nebude líbit, bude matlat někde na tabletu/ve smartphonu, tak mě s jistotou (což vím protože dřív jsem tyhle automatizační tendence měl taky akorát jsem si už přestal namlouvat, že je to potřeba) vyžene i s celou automatizací z celého dvoupatrového domu a od pěti dětí :D

A já se jí teda vůbec nedivím.
« Poslední změna: Dnes v 14:46:17 od Martin Poljak »