Ale taky to mohl napsat/rozepsat/uložit a poslat, až bude mít přístup k internetu.
To by mělo být vidět v hlavičkách e-mailu – první
Received by měla být právě o tom, že první server přijal zprávu od klienta.
A tipoval bych, že i datum v hlavičce e-mailu (to, které se zobrazuje jako datum odeslání) bude datum prvního serveru. Protože klient může mít čas jakkoli špatně, u serveru je přeci jen daleko větší jistota, že bude mít čas správně. Hlavně dříve to tak bylo, dnes už má většina klientů také čas synchronizovaný.
Pozor také na různá časová pásma – musíte si všechny časy v hlavičkách převést na stejné časové pásmo. Každý server si tam dá časové pásmo, jaké se mu hodí – a i když odesílatel a příjemce jsou v ČR, časová pásma v hlavičkách mohou být různá.
Tak byl odeslán asi v 9 dopoledne (podle hlavičky), ale čas v přišlé poště je 18 hodin toho dne(je to v hlavičce a souhlasí s časem přišlé pošty), ale mě se zobrazil až večer. No tak na nového Asánže jsem zrovna narazil nemusel, dopr. to se mi nehodí:D.
Jestli tam je několikahodinová prodleva mezi odesláním e-mailu a jeho doručením vašemu serveru, a pak ještě několikahodinová prodleva mezi doručením vašemu serveru a doručením do schránky, máte fakt smůlu…
Jestli je dlouhá prodleva mezi tím, když e-mail přijme váš server, a okamžikem, kdy je pro vás e-mail dostupný v poštovním klientovi, zaměřil bych se na antispam a antivir na vašem serveru. Jestli tam není nějaká operace, která by neprocházela, timeoutovala, zkoušela se třeba opakovaně po nějaké době a e-mail by se dál propustil až po několika neúspěšných pokusech. Ale je divné, proč by se to dělo jen u některých e-mailů. Napadají mne jen hodně divoké scénáře.
Ideální by bylo, kdybyste sem mohl hlavičky nějakého takového zpožděného e-mailu vložit. S co nejmenší cenzurou, někdy může být stopa v něčem zdánlivě nepodstatném.