Tiskárna chce potvrdit každý úkon

Tiskárna chce potvrdit každý úkon
« kdy: Dnes v 06:34:50 »
Dostal som sa k multif. zariadniu HP LaserJet MFP M227fdn, ktore funguje, tlaci skenuje, kopiruje.
Avsak ked chcem vytlacit stranu, tak na displeji tlaciane vyskoci hlaska, ze v zasobniku A1 nie je papier.
Ked chcete pokracovat doplnte papier, alebo stlacte OK (alebo nieco v tomto zmysle (doslova si to uz nepamatam)).
Ked stlacim OK, tak strana sa vytlaci.
Ak chcem kopirovat (zo skenera), tak sa deje to iste. Ak chcem kopirovat 30 stran, tak musim pri tlaciarni stat a kazdu kopiu potvrdit.
Samozrejme, ze papier v tlaciarni je a v oboch zasobnikoch.
Je to sietova tlaciaren, kde sa da toho vela nastavit a aj som skusal rozne kombinacie
Kód: [Vybrat]
Zmena poctu kopii -
Zmena typu papiera
Kopirovanie viac stran - zap
Ale nema to vyznam.
Info od majitela:
Je tam neorig. toner (ale to by nemal byt problem, pretoze toner je tam uz dlho).
Deje sa to od kedy mu zhužvalo papier. Je mozne, ze ked papier tahal nasilu, tak nejake kusky tam ostali a brania nejakem senzoru, ktory potom dava info tlaciarni, ze tam nie je papier.

Nechce sa mi zariadenie rozoberat, pretoze uz by som ho nemusel poskladat  :D

Re:HP LaserJet MFP M227fdn chce potvrdit kazdy ukon
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 06:48:59 »
Ta tiskarna by mohla mit nejakou diagnostiku/servisni mod, ktera ukazuje stav jednotlivych senzoru.

Na sekly kus papiru by mohl stacit vysavac ci stlaceny vzduch. Ono se to detekuje nekde hned na vstupu za zasobnikem.

Re:Tiskárna chce potvrdit každý úkon
« Odpověď #2 kdy: Dnes v 07:58:58 »
Zozadu zvyknu mat este dvierka, skus pozriet tam, ci neuvidis kusky papiera. Pripadne vybrat zasobnik a pozriet sa hore, ci tam neostal zaseknuty. Ale je dost mozne, ze tym nasilnym vytrhnutim sa poskodila ta plastova packa, ktora je pripojena na tlacidlo, ktore sleduje zasobnik. Raz som riesil podobny problem, stale to ale hlasilo zaseknuty papier, az som nasiel maly kusok zaseknuty prave v tej zadnej casti.

« Odpověď #3 kdy: Dnes v 08:23:51 »
Dakujem za info.
Fyzicky sa k tlaciarni dostanem najsko v sobotu, ale na webadmin mam pristup kedykolvek, takze softverovo mozem nastavit cokolvek ale neviem nic fyzicky overit.
 :(

jjrsk

• 809
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Dnes v 08:39:49 »
...
Mas rozbitej/blbe nastavenej suplik. Mohlo by to byt i aplikaci, ale ne pri kopirovani na ty stejny tiskarne ... ta tiskarna totiz potrebuje vedet, jakej ma papir a ten musi souhlasit s tim, na jakej se snazis tisknout. = pokud tisknes A4, musi tisnarna vedet ze ma A4, coz ji reknes typicky prave tim, ze mas spravne nastaveny ty vymezovaci soupata v supleti na papir.

Kdyz to nesedi, tak se te pokazdy zepta, jestli to na ten jinej papir vazne ma tisknout.

« Odpověď #5 kdy: Dnes v 08:49:25 »
Je mozne ze zo suplikom manipulovali, ked im zožulo papier a rozsirili ho, ale kontroloval som to a bolo to nastavene na A4 ... ale bolo to narychlo, takze som tiez nemusel spravne pozriet (mozno robi problem aj 1 mm).

« Odpověď #6 kdy: Dnes v 10:20:34 »
co jsem viděl vymezovací zarážky v šuplíku na papír, tak se u levných tiskáren vždycky jednalo jenom o mechanický držák / vodítko, nikdy tam nebyl senzor, jak široký je papír. Rozměr papíru se nastavuje v konfiguraci tiskárny (LCD/HTTP), v ovladači a v tisknoucí aplikaci (vlastnostech stránky v textovém editoru apod.) a dá se v tom nakonfigurovat nesoulad, s podobnými příznaky (tiskárna si dokolečka říká o potvrzení, že chcete tisknout na ten papír, co má v zásobníku, protože úloha žádá jiný rozměr). Ale jestli to dělá i při kopírování, tak to není chybou v konfiguraci aplikace a ovladače na PC. Mohlo by to být rozbité čidlo detekce přítomnosti papíru v konkrétním zásobníku.

Tady je ke stažení návod k opravám:
https://www.laserexpressinc.com/manuals/HP/hp-lj-pro-m203-mfp-m227-repair-manual.pdf
Potenciálně relevantní by mohl být "paper pickup sensor" RM2-8377-0000CN - akorát mi připadá, že ten snímá až situaci, zda válečková dráha už nabrala papír. Tzn. možná to úplně nevypadá jako čidlo přímo v zásobníku.
Návod na výměnu této součástky začíná na str. 1118 v tisku (1183 v PDF souboru).

Popravdě mám tu tiskárnu doma... zkusím se večer podívat, jestli bych nenašel čidlo založení papíru do zásobníku. Může to být nějaká páčka/ploutvička, nebo optický snímač, potenciálně infračervený... ha, mám kamerku s odstraněným IR filtrem...

Brumla

• 137
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Dnes v 15:20:47 »
Se vsadím, že to na 99% bude software. Řešil jsem u zákazníka stejný problém, tiskárna Canon LBP214 cosi., Windows 10. Problém byl v tom, že to dělalo jenom některým uživatelům, některým to normálně tisklo. Určitě doporučuju zkontrolovat nastavení velikosti papíru A4/Letter jak v tiskárně, tak v počítači, tak per výstup z tiskárny. Některá nastavení papíru se totiž neuložily ani při opětovném stisknutí tlačítka OK/Uložit a bylo nutné počítač i tiskárnu opakovaně restartovat. Hlavně počítač. Počítače které se dlouho nerestartují umí dělat spoustu nečekaných obtíží. V jednom případě pomohlo až "vybití kondíků" tiskárny = vytáhnout ze zásuvky, stisknout tlačítko napájení na 10-15 vteřin, pustit, dát do zásuvky, zapnout. Za zmínku stojí i použít originál ovladač od výrobce místo obecného. Někdy je starší lepší. Pokud to je Mac tak hodně štěstí, s tiskem z Macu jsem si užil spoustu ztraceného času.