Kamerový systém do skladu

Kamerový systém do skladu
« kdy: Dnes v 15:49:33 »
Zdravím. Chcel by som požiadať o rady ohľadom kamerového systému do skladu. Sú to tri miestnosti - hlavná má rozmer cca 12,6m x 5,6m, vedľajšie miestnosti majú obe 6x6m. Do vedľajších miestností sa vchádza cez hlavnú, iný vchod nemajú, iba z hlavnej. Ale majú veľké okná. Do hlavnej miestnosti sú tri vchody - dve veľké brány oproti sebe na kratších stranách a jedny dvere z boku na dlhšej strane. Výška miestností je cca 3,7m.

Mám už NVR HIKVISION HWN-2108MH-W, ale nie je podmienka ho použiť.

Moje požiadavky sú
- možnosť pozerania záznamov na diaľku (pripojenie do LAN cez wireguard)
- ukladanie 24/7 s dobou uloženia max. niekoľko dní.
- pri detekcii osôb
   - začať ukladať samostatný záznam a odoslať ho aj na inú lokalitu. Tieto záznamy mazať až po dlhšom období.
   - poslať alarm na mobil (upozornenie, SMS, a pod.)
- zakázať alarmy, keď sa môj mobil nachádza v danej lokalite alebo po kliknutí (napr. zrušiť alarm na 30min, zrušiť alarm na 4 hodiny a pod.). Pri zakázaných alarmoch sa naďalej ukladajú záznamy pri detekcii osôb.
- kamery musia mať možnosť nočného videnia (stačí čiernobiely obraz), umiestnenie v exteriéri a dobrý obraz.

Rozmýšľam či využiť nejaké hotové riešenie, alebo radšej linuxové NVR + Home assistant.

Skúsil som to "konzultovať" aj s ChatGPT. Tu je návrh, ktorý som dostal:

• Kamery:

• Dahua IPC-HDW3849H-AS-PV-0360B-S4
    • HIKVISION DS-2CD2343G2-IU(2.8MM)
    • Reolink 820A (lepšia cena, ale problémy s integráciou)
  • Záznam:

• existujúce Hikvision NVR (HWN-2108MH-W) uzavreté riešenie (obmedzené možnosti pre posielanie alarmov na inú lokalitu alebo integráciu do HA).
    • Linuxové - Frigate NVR – beží na Linuxe/Dockeri, využíva TensorRT/Coral TPU na AI detekciu (ľudia, autá). Vie ukladať 24/7 do krátkodobej histórie a samostatné klipy pri detekcii posielať do inej lokality. Má natívnu integráciu s Home Assistant.
  • Alarmy a notifikácie:

• Home Assistant + Frigate

Keďže je sklad mimo obce, chcel by som mať možnosť posielať upozornenia a videa pri detekcii osôb na vzdialené úložisko. Momentálne mám len jednu kameru TP-Link Tapo C520WS. Obraz nie je ideálny, ale dá sa s tým žiť. Chcem to však rozšíriť na 4-6 kamier a ovládanie cez mobil mi veľmi nevyhovuje.

Nemám s kamerami skúsenosti, preto by mi pomohli Vaše postrehy z praxe. Vďaka.