Zdravím borci,
potřeboval bych radu ohledně vlastního ONT. Postupoval jsem stejně jako johny a koupil huawei optixstar hg8010n-10 a nechal ho zaregistroval u Tmobile. Nic jsem na něm nenastavoval, jen vybalil, připojil a zaregistroval u Tmobile. LEDka PON svítí nepřerušovaně zeleně, takže si myslím, že je všechno v pohodě.
Snažím se projít úvodní nastavení na Ubiquiti Cloud Gateway Fiber přes tu jejich mobilní appku a nedaří se mi ho připojit k internetu. Nastavuju PPPoE stejně jak má Tmobile v pdf s požadavky na zařízení, tedy user fiber, password fiber a vlan 2510. Máte to takhle všichni stejně nebo někde dělám chybu? Moc díky
+ Rozšířené možnosti...
Tak o VLAN 2510 jsem nikde necetl. Me to bezi na konfiguraci KAON -> Unifi Dream Machine SE, kde mám PPPoE, jmeno/heslo a nic dalsiho tam konfiguovano neni.
V noci, kdy jsou merici servery nevytizene mi to dava na 2/1 Gbs rychlosti 1,8/1.
Tak s KAON věřím, že není problém. Já jsem na Cetin síti a KAON prej u Cetin není certifikovaný, tak mi ho nemohou dát. U 2Gbs na Cetin síti je tedy jediná možnost, jak mít vlastní zařízení i registrace vlastního ONT.
Řeším to s T-Mobile už asi dva týdny a pořád si mě akorát přehazují mezi technickou podporou a techniky

. Zkoušel jsem to s několika zařízeními a nikde to nejde, takže už mi nemůžou říkat, že je problém na mé straně

. Posledně to jejich technik vyhodnotil jako špatně nastavenou službu mezi T-Mobile a Cetinem, což si já myslím taky. Někomu to prej zase předal, tak snad se to už někam posune.
Postnu sem jak to pak dopadlo a v čem byl problém, kdyby to náhodou taky někdo řešil. Zatím se jim to totiž nestalo, těch uživatelů, kteří mají zaregistrovaný vlastní ONT by spočítali na prstech jedné ruky a zatím to vždycky proběhlo bez problémů, v podstatě jako Plug and Play

.