Externí disk odolný proti odpojení

Re:Externí disk odolný proti odpojení
« Odpověď #15 kdy: Dnes v 13:30:17 »
U flešky bych čekal fat32, nikdy ale nevíš jestli už ení na odchodu do křemíkového nebe

Skvěle, potvrzuješ mi, že podpora NTFS v Linuxu není důvěryhodná.

Nativní a fungující v Linuxu i ve Windows je bohužel stále dost utopické. Buďto chceš FUNGUJÍCÍ řešení, nebo chceš PŘENOSITELNÉ řešení, kde ale budeš mít větší chybovost.

« Odpověď #16 kdy: Dnes v 13:46:42 »
Přesněji: řeším problém externího disku, který přežije neodmountování souborového systému z libovolného důvodu.

no tak jedině vfat nebo exfat a do fstabu dát parametr sync

« Odpověď #17 kdy: Dnes v 14:16:55 »
Skvěle, potvrzuješ mi, že podpora NTFS v Linuxu není důvěryhodná.
No, moc skvělé to není, aspoň pro mne  ;)
Možná jde o slavnou "NTFS3 error".

Nativní a fungující v Linuxu i ve Windows je bohužel stále dost utopické. Buďto chceš FUNGUJÍCÍ řešení, nebo chceš PŘENOSITELNÉ řešení, kde ale budeš mít větší chybovost.
:'(

« Odpověď #18 kdy: Dnes v 14:23:44 »
Tak trochu jsem čekal, že to bude nabízet některý výrobce externích disků, jako "logicky" bezpečné úložiště. Jako "fyzicky" bezpečná úložiště, odolná proti pádu, se některá označují. Také existují zabezpečení před neoprávněným přístupem k datům, včetně zničení dat při opakovaném chybném zadání hesla. Ale bezpečná přenosná úložiště proti poškození systémem zřejmě nejsou :(

« Odpověď #19 kdy: Dnes v 15:18:48 »
Lukas1500: Asi nechápeš, že tohle není věc výrobce disku - po hardwarové stránce vše funguje. Tohle se týká filesystemu

« Odpověď #20 kdy: Dnes v 15:38:09 »
Lukas1500: Asi nechápeš, že tohle není věc výrobce disku - po hardwarové stránce vše funguje. Tohle se týká filesystemu
Měl jsem na mysli výrobce externích disků, kteří prodávají hotovou "krabičku s USB konektorem" a kdyby chtěli, mohli by do ní takový převodník s emulací filesystému přibalit.