Zdravím

, v prvom rade by som nerád dostal hneď kritiku, že na systém FreeBSD hádžem Gnome a ešte jeho 3 verziu, chcem to vyskúšať a každý má slobodu, či bude fungovať v termináli, alebo v GUI ak mu železo dovoluje (je to desktop), nie som ešte moc skúseny user, prechod z Debianu, aby som sa naučil dačo.
Jedná sa o fresh inštaláciu. Pracoval som podľa:
http://forums.pcbsd.org/showthread.php?t=14811-v podstate ide o stiahnutie portov od istého Marcusa, kompilovalo mi to pekných cca. 10h
-do rc.conf som pridal dôležité náležitosti i do fstab
-gdm nenaštartuje bez startx!
-momentálne som aktualizoval xorg z packages, v portoch je len trošku novšia verzia
-nemám nainšt. NVDIA driver ešte, ale myslím, že ísť by zatiaľ malo aj bez
Errory:
Zadám
startx
a nabehnú mi 4 okienka so zelenou lištou hore (2 - xterm, 1 - login a hodiny v pravom hornom rohu). Okrem hodín sa to javí všade ako terminál ale píše sa len do jedného a ked kliknem na hornú časť obrazovky tak výjde ešte kontextové menu, viac to priblížiť asi neviem.
Zadám CTRL+ALT+1 a výpíše pár vecičiek:
X.Org X Server 1.7.7...
xauth: file /root/serverauth.2333 does not exist
xauth: (argv):1: bad display name "môj host:0" in "list" command
xauth: (stdin):1: bad display name "moj host:0" in "add" command
Current version of pixman: 0.22.2 (Before reporting problems, check wiki.x.org to make sure that you have the latest version.)
(EE) Failed to load module "fbdev" (module does not exist, 0)
-vybral som veci z obrazovky, kt. mi pripadali, že by mohli niesť informačnú hodnotu, ost. tam bolo ešte dačo ako výstup uname -a
-rozmýšľal som či na new GNOME netreba X Server 1.10 a ak hej ako ho dostať do GNOME?