echo_zulu: Vem si random program v C++ co má třeba 20 závislostí a zkompiluj ho pro Windows, Linux a Mac.
C++ má totálně idiotský package management (žádný). V jedné firmě jsem dokonce zažil 3 in-house package managery v jednom jediném C++ projektu, který si napsali lidi pro Windows, Linux, a Mac zvlášť, protože jim to asi přišlo cool, popř. protože každá platforma měla nějaké věci, co museli řešit (třeba pro mac nechci svoji zlib, stačí ta systémová...).
Hodně C++ vývojářů má i projekty v rustu, a já sám jsem byl hodně dlouho na straně C++, jenže i já dělám v C++ chyby, protože v C++ se většinou píšou low-level věci - na high-level věci, kde na výkonu nezáleží, na to už máme docela jiné jazyky a možnosti.
Takže, já nechci hanit C++, sám ten jazyk používám a asi budu do konce života, ale... C++ má hodně problémů a prostě to není jazyk, ve kterém bych chtěl dělat nové projekty, když tu je rust, popř. jiné technologie.
C++ měl hodně dlouho monopol, protože to byl jediný jazyk s "C-like" výkonem, co nabízel 1000x víc než C, takže správná volba pro větší projekty a tam, kde byl potřeba výkon. Ale, pak přišel rust, a upřímně když člověk zkusí rust, tak zjistí, jak moc je C++ neergonomický jazyk.
Je to můj názor jako někoho kdo používá C++ víc než 20 let. Podle mě konkurence je potřeba a buď se z toho C++ vzpamatuje a nebo ne...