Ahoj,
hledám doporučení, jaký notebook v ceně do 50.000 Kč bez DPH koupit. Budu na něm provozovat Ubuntu, poběží tam PyCharm, cca 10 docker kontejnerů (postgres + aplikační procesy) a hlavně nonstop Zoom konference.
Jsem letitý uživatel ThinkPadů a dost konzervativní člověk, takže i když jsem se s nimi v poslední době hodněkrát spálil, zejména kvůli rozložení klávesnice bych u nich zůstal (pokud neobjevím výrazně lepší alternativu s plnohodnotnou klávesnicí).
Teď mám T14s s AMD Ryzen™ 7 PRO 6850U, 32GB RAM a jsem velmi zklamaný, protože i při prakticky nulové zátěži (vypnu ty docker kontejnery, ukončím Zoom, zátež CPU podle htop někde kolem 5%), jede mi větrák neustále a notebook je zespoda tak teplý, že mít ho položený na klíně lze vydržet jen pár minut.
Předtím jsem měl X1 Carbon s Intelem a zhruba první rok s tím byla hromada problémů (uspávání, wifi apod.), ale pak se to s novějšími kernely nějak srovnalo.
Takže prosím o doporučení, jestli procesor Intel nebo AMD, přemýšlím o T14 nebo T14s (občas ho přenáším, ale už ne denně, takže váha není top priorita). Nejde mi až tak o výkon jako o bezproblémovost.