no po precitani prispevku od smoofy-ho ma boli krk od toho sustavneho prikyvovania

ma pravdu. ja som tiez zabrdol do bsd-cka, do freebsd a velmi sa mi to pacilo a vseobecne drzim palce viac bsd nez linuxu, no pouzivam blbe xubuntu lebo som pohodlny

ale asi pred dvoma rokmi som fical na bsd aj na notebooku a naucil som sa o tom celkom vela.
k bsd sa chcem urcite vratit, tiez som zaregistroval ze smoofy si chce spravit certifikat a to chcem aj ja ale nie je cas ... a v bratislave je to zachvilu, ale som v zahranici a zasa to nestihnem :/ stale ten prechod na bsd oddalujem, lebo skola, lebo to, lebo tamto ... ale urcite sa k tomu vratim. je to dobre investovany cas. problemy musite riesit tak ci tak aj v linuxe tak ich pojdem radsej riesit na system ktory ma zmysel (v tom zmysle ze mi to da kopec aj do linuxu).
ja mam tiez blizko k tym embedded systemom a uz viac krat som sa pokusal zbuchat system od nuly, co sa mi aj podarilo. na internete sa povaluju navody nad ktorymi som obrazne povedane dusevne onanoval

to boli casy ... narval som to do 12 mega a bootol z usb-cka

a ten pocit ze to ide, ze zapnete top a vidite v ramke 4 mega, ze pingnete google ... to sa fakt neda docenit ked viete, ze ste to spravili vy sami a viete pomaly o kazdej binarke,
chcel by som sa k tomu vratit a proces vyrobi toto image-u zautomatizovat a mozno dat tomu systemu nejaky smer a "purpose", nie len vseobecny system, a par napadov by bolo ...

su tu pico alebo nanobsd ale mne to akosi nevyhovuje ...