Zapojení routeru TP-Link TL-WR542G

Zapojení routeru TP-Link TL-WR542G
« kdy: Dnes v 12:40:23 »
Dobrý den, sítě jdou tak trochu mimo mne, ale když mám dobrou řadu, zvládnu vše (počítače ovládám).

V práci máme internet od O2. Naše vedení tento spravuje a všem našim kolegům včetně mne povolili skrze MAC adresu jakékoliv jsme chtěli zařízení, čili NB, mobil, tablet a to jak po WiFi, tak po LAN. Jiné zařízení se do sítě nepřipojí, musel bych kontaktovat vedení a ti mi další zařízení povolí. Jenže já dost často někomu opravují PC či NB i jiné zařízení a ty připojuji z toho důvodu přes Hotspot mého telefonu. Jenže potrebuju nastavit několik zařízení, kde je jen připojení k internetu přes LAN. Takže po mobilu se nechytám. Sehnal jsem tedy router TP-Link TL-WR542G a chtěl bych zkusit router nějak nastavit. S vedením jsem domluvený, že mi zařízení v síti povolí a ani jim nevadí, že budu opravovat další zařízení. Chci docílit toho, abych nemusel stále volat, aby mi povoloval i další a dalsi zařízení v síti (MAC adresy). Jak to ale udělat, lze to vůbec? Např. by mi povolili MAC adresu toho routeru, tam nastavím jak WiFi, tak i LAN a když připojím jakékoliv nové zařízení pojede to? Nebo se nepřihlásí, protože není povolené. Moc vám děkuji. Kdyžtak mohu poskytnout i telefon pro lepší a rychlejší komunikaci. Moc všem děkuji.

ajne

• 210
    • Zobrazit profil
Re:zapojení routeru TP-Link TL-WR542G
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 13:14:16 »
Snad každý router umí klonovat MAC adresu, takže se pro zařízení bude naoko tvářit jako váš počítač.

Spíš to vám tam neumí udělat normální Wi-Fi pro potřebnou práci? Proč si ve firemní síti hrát s nějakým domácím routerem? Navíc s tisíc let starým typem, poslední FW někde z roku 2010.

Re:Zapojení routeru TP-Link TL-WR542G
« Odpověď #2 kdy: Dnes v 13:41:40 »
Pokud telefon podporuje tak do něj zapojte něco ve stylu: https://www.alza.cz/ugreen-usb-c-to-gigabit-ethernet-adapter-d7433468.htm kompatibilitu si pročtěte (či aplikujte metodu pokus, omyl, vrácení) a ten pak zapojte do opravovaného zařízení případně tam dejte ještě switch pokud je potřeba řešit několik zařízení zároveň.

Vše budete dělat skrze připojení na telefonu a nemusíte řešit povolování firmou. Pokud to nebude pratické nebo nebude fungovat spolehlivě tak to vrátíte.