Notebook pro programování

Notebook pro programování
« kdy: Dnes v 17:13:19 »
Ahoj

Potřebuji notebook pro programování, rozpočet 25000–27000 CZK. Většinou píšu webové a mobilní aplikace, API atd. v C#, JS, Golang. Také trochu pracuji s ESP32/Arduino a aplikacemi pro 3D tisk, FreeCAD a KiCAD.

Ideální by byl 16palcový displej. Nevím, zda zvolit Intel nebo AMD.

Nemám žádné zkušenosti s tím, které značky mají dobrý servis. HP a Lenovo jsou pravděpodobně spolehlivá volba, ale mám pocit, že jejich procesory jsou teď už trochu starší…

Občas si rád zahraju hry, ale většinou starší, které fungují na integrované grafice mého současného Ryzen 5 4500U (Minecraft, GraveyardKeeper, Outlast atd.). Notebook bude sloužit pro hraní jen občas, ale určitě bych upřednostnil procesor s výkonnější integrovanou grafikou, pokud neplánuji kupovat notebook s dedikovanou grafickou kartou.

Děkuji!

a6b

• 133
    • Zobrazit profil
Re:Notebook pro programování
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 18:25:40 »
skoro bych rekl, ze to je jedno pokud ma aspon 16gb ram.
ja mam pracovni dell nebo lenovo thinkpad a jsem spokojen.
kdybych si sam kupoval notas tak bych chtel radeji s amd cpu.
ja nemam ani problem s bazarovym notasem, ktery neni moc stary, ale zas muze byt levnejsi nez uplne novy stroj.
ram a ssd se da navysit na 32gb ram a 1tb ssd.

z bazaru bych si treba sam vybral tohle:
https://www.gigacomputer.cz/zbozi/1635764-hp-omen-17-db0021nt-shadow-black.html
https://www.gigacomputer.cz/zbozi/1616415-hp-victus-16-s0023nf-mica-silver.html

Kit

• 841
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Dnes v 18:56:24 »
V podstatě nemáš vysoké nároky, takže vyhoví téměř cokoliv. RAM aspoň 16 GB, lépe 32 GB - mám jen 8 GB a musel jsem udělat velký swap, aby mi aplikace nepadaly. SSD od 500 GB - mám polovinu a stačí mi to, ale pokud chceš stříhat video, tak i to je málo. Pokud budeš převážně používat externí monitor a klávesnici, tak stačí i malý displej. Procesor mám i5 a stačí mi, i7 je spíš požadavkem doby. Tedy za mne Intel - AMD považuji za procesor pro gamery.

« Odpověď #3 kdy: Dnes v 19:03:14 »
wow

Tedy za mne Intel - AMD považuji za procesor pro gamery.