Nabídka IT práce je mizerná

to je jedno

Re: Nabídka IT práce je mizerná
« Odpověď #45 kdy: 20. 11. 2011, 15:00:21 »
k dobrymu programatorovi prichazi prace sama.

Jakub Váňa

« Odpověď #46 kdy: 20. 11. 2011, 15:18:13 »
Chcete říct, že když si lehnu doma do postele a budu jen čekat, že se do měsíce někdo ozve s nabídkou práce ? Mnohdy muže být potřeba sehnat práci i rychlejc :D No, zkusim :D

to je jedno

« Odpověď #47 kdy: 20. 11. 2011, 16:37:16 »
Dobryho programatora si ta prace hleda sama pres reference. Viz prvni Cech v centrale facebooku.

Jakub Váňa

« Odpověď #48 kdy: 20. 11. 2011, 17:25:20 »
Tak záleží na tom, jaká kritéria máte na to, co je dobrý programátor. Teď se bavíme možná tak o procentu těch nejlepších. A co ti ostatní, ti mají pojít hlady ? Určitě jsou tací o které se budou firmy přetahovat. Je ale otázka, jestli vůbec jejich úsilí stojí za to o co přijdou tím, že se od svých počítadel nehnou.

Mnoho dalších jsou opravdu dobří programátoři, ale svět je nezná a dokud o sobě vědět nedaj, ani je nepozná. Přesto mohou být pro mnoho firem velkým přínosem.

« Odpověď #49 kdy: 20. 11. 2011, 17:52:09 »
Ja mám v poslednej dobe skôr pocit, že nie je problém v nedostatku pracovných miest, ale v ľuďoch.

1. Väčšina ľudí nie je ochotná sa presunúť tam kde práca je. Z Prahy do Brna a naopak, prípadne inde. Chápem, že veľa ľudí má rodiny a pre nich je to problém, ale poznám ľudí, čo denno denne dochádzajú Praha-Brno a späť. Alebo sú 4 dni v Brne a 3 dni s rodinou na Slovensku.

2. Veľa ľudí sa vyhovára na nedostatok práce a ani nehľadajú. Pozrú sa na jobs.cz a tam zistia, že zase nič nie je, tak to zabalia. Ale keby prešli webové stránky jednotlivých firiem, ich twitter/linkedin účty a prípadne ich kontaktovali, tak niečo určite nájdu.

3. Ľudia často na sebe nepracujú, nevzdelávajú sa. Niečo vedia a myslia si, že s tým sa uplatnia, ale bez sústavného sa vzdelávania to nepôjde.

4. A posledná vec. Veľa ľudí preceňuje svoje schopnosti a v podstate nič nevedia. Je to naplač, keď príde na pohovor uchádzač a nedokáže spraviť jednoduchý JOIN dvoch tabuliek.

Takýchto prípadov je bohužiaľ veľmi veľa :(

Ja

« Odpověď #50 kdy: 20. 11. 2011, 18:27:13 »
No, kdyz se vrati apon polovina moralizujicich slovaku domu, kdyz uz se nenamahaji naucit cesky, tak to znamena 0% nezamestnanost v CR.. je jich tu, tusim 400tisic, nechaj si platit studium, a pak jeste poucuji. Je zvlastni, ze Ti cinkajici demonstranti z namesti SNP vzdycky perfektne vedi, co je v CR spatne. Posloucham tyhle keci denodenne, jak je SK skvele a jak to tu vorem a je mi z nich na bliti.. Fakt se madarum casto nedivim..

Pavel Šimerda

« Odpověď #51 kdy: 20. 11. 2011, 18:48:03 »
Ahoj,

vracet se sem asi nebudu, takže kdo mi chce opravdu odpovědět, tak si na mě najděte kontakt :)...

Pokud jde o Amwayáky, podomní ochodníky, jehovisty, scientology a jim podobné, tak na ty se musí takto:

http://www.abclinuxu.cz/blog/pavlix/2011/9/rozhovory-pres-domovni-zvonek-aneb-prace-doma

(omlouvám se za reklamu na konkurenční portál, ale jde jen a pouze o konkrétní blogpost)

A k práci v IT... no já nevím, kdo si stěžuje na nedostatek práce v IT musí být podle mě úplně mimo. Já neříkám, že každý najde svou vysněnou práci za dva dny. Ale práce je dostatek, na všech možných různých pozicích, dokonce i na brigádách.

Ale ta práce je bohužel jen pro ty, co buď něco umějí, a nebo jsou aspoň ochotní se to naučit.

Jestli někdo dva měsíce nemůže sehnat práci podle svých představ, OK, chápu. Ale pak je třeba buď přehodnotit způsob hledání, způsob jednání s potenciálními zaměstnavateli či zákazníky, nebo své představy o pracovním zařazení či platu.

Práce je dost, stačí chtít.

Jakub Váňa

« Odpověď #52 kdy: 20. 11. 2011, 18:49:21 »
Nightsorrow: mám z toho bohužel podobný pocit.

Kdyby 1 nebyla pravda, není různá nezaměstanost v různých regionech. Kdyby 2 nebyla pravda není jednoduché práci sehnat. 3 to je mnohdy vidět i z diskusí a reakcí různých lidí. 4 nevím, jak jinde ale v našem oboru je opravdu velký rozdíl ve znalostech. Občas zírám, když promluví nějaký "odborník". O JOINech toho moc nevím, ale taky se teď živím Cckem v kernelu a shellem :D

Ja: mám mnoho přátel slováků a jsou to zpravidla velmi dobří programátoři. Většinou od nich spíš slýchávám, jak to je na slovensku na prd a jak tady je to super ....

wdolek

« Odpověď #53 kdy: 20. 11. 2011, 21:29:47 »
Chcete říct, že když si lehnu doma do postele a budu jen čekat, že se do měsíce někdo ozve s nabídkou práce ? Mnohdy muže být potřeba sehnat práci i rychlejc :D No, zkusim :D

Zalozit si ucet na LinkedIn skutecne neda tolik prace... Vyplnit vlastni CV na Jobs.cz uz trochu zabere, ale porad je dost prostoru na valeni se na gauci a cekani. A kdyz to clovek s praci mysli vazne, muze tomu stesticku jit jeste trosku naproti, jak to popisuji kolegove diskutujici...

;)

Rda

« Odpověď #54 kdy: 20. 11. 2011, 21:56:54 »
A existuje nejaky portal, kde muzu najit schopneho programatora? (embedded C/arm, pak na win gui programy..) ?

Jakub Váňa

« Odpověď #55 kdy: 20. 11. 2011, 22:00:51 »
wdolek:

Linked In, CV na Jobs, to už je marketing - to už podle mě není práce chodící sama na základě referencí. A když se podíváte, já nejsem ten, kdo tu tenhle pasivní přístup propaguje - naopak :D

Jakub Váňa

« Odpověď #56 kdy: 20. 11. 2011, 22:02:42 »
Rda: embeded arm/C - linux kernel. To teď dělám, ale asi jsem zadaný :D

Rda

« Odpověď #57 kdy: 20. 11. 2011, 22:22:53 »
Jakub: nejde o linux, na to tam neni misto.. jen "jednoducha" embedded aplikace (streaming audia pres net nebo z/na lokalni sd kartu + planovac prehravani)

Jakub Váňa

« Odpověď #58 kdy: 20. 11. 2011, 22:26:07 »
Rda: o to jednodušší, ne ? :D

to je jedno

« Odpověď #59 kdy: 21. 11. 2011, 00:48:02 »
Nepropaguju nicnedelani! Jen tvrdim, ze kdyz ma clovek reference - a tou muze byt treba prace pro komunitu nejakyho opensource nebo ten profil na linked tak nema o praci nouzi pokud neco umi. Nemusi byt spicka, staci kdyz bude snazivy a pak nemusi ani chodit od baraku k baraku a nabizet duchodcum webovky (obrazne receno).