Ja odporucam Immich, jednoducha instalacia (docker compose), zatial som s tym nemal problem. Update robim menej casto (1x za ~3 mesiace) a zatial bez problemov.
Jednu instanciu mam na serveri Unraid (co je Slackware) cez Portainer a druhu na Odroid H4 s Debianom (DietPi). Pred par rokmi som mal Immich na Raspberry Pi 4 (OS tiez DietPi)
Google Photos uz vobec nepouzivam, aj viaceri moji znami presli na self-hosted Immich. Rozpoznavanie tvari funguje dost dobre, ale aj rozpoznavanie objektov a vyhladavanie vo fotkach a videach je vyborne. Je to jeden z najlepsich open-source projektov - asopn co sa tyka pouzitelnosti a funkcnosti.
Na
https://selfh.st/apps/ je immich na 10. mieste v pocte github stars, v kategorii (tag) Photos na 1. mieste
Zo zaujimavosti som si nahodil aj Piwigo na Raspberry Pi (samozrejme cez docker compose ako vsetko ostatne) a funguje to, len mi to pride dost neintuitivne a mne osobne sa nepaci dizajn, skusal som aj zmenit temy, ale celkovo mi to pride ako web aplikacia z roku 2000. Ale pre male a jednoduche fotogalerie je to ok.