já dám FreeBSD šanci na železe, až se bude umět nainstalovat na logický diskový oddíl, jako třeba OpenBSD
Přejdi na GPT a máš po starostech.
Citace: m 20. 10. 2011, 11:47:22já dám FreeBSD šanci na železe, až se bude umět nainstalovat na logický diskový oddíl, jako třeba OpenBSD nesleduji toto moc, ale myslim, ze OpenBSD uz jde instalovat do logickeho oddilu, patrne to bude ve FAQ.Citace: Miroslav Prýmek 20. 10. 2011, 12:49:00Přejdi na GPT a máš po starostech.myslim, ze openbsd nepodporuje bootovani z GPT.
Já jsem chtěl FreeBSD rovněž dát šanci ale trápil mě zřejmě zatím nepřekonatelný problém. Tím jest wifi karta BCM4315 rev 01 u mého NB HP6730s. Nicméně i tak nemám na hraní už tolik času jako dřív, takže se pčece jenom spokojím s windows. FreeBSD je prostě víc na servery než na desktop.
BSD je filozofia. BSD je fajn. Kazdy OS ma svoje +- a obmedzenia, ako zivot sam. proste sa s tym treba naucit zit.Ja mam FreeBSD na desktope a serveri uz cca 10 rokov, postupne sa to zlepsuje. Ale pouzivam aj Debian, a nemozem nan povedat nic zle.A s tym vyberom HW je to pravda. Na FBSD serveri sa doklikate aj k zoznamu HW ktory bezpecne ide na plny vykon. /to je snad to obmedzenie - clovek si nekupi hned co mu pride na mysel/.Poskusal som aj NetBSD, OpenBSD, PC-BSD a DragonflyBSD. Je to proste ine zakutie vesmiru-).