Myslíte, že na světe existuje třeba jednotlivec, který kdybyste mu dali mojí IP, tak by např. do 24 hodin zařídil, že mi zčerná obrazovka a objeví se tam nějaký nápis?
Já bych to zřejmě dokázal, to říkám teoreticky, protože vesměs řeším vyhledávání bezpečnostních děr a ne to, jak se někomu vloupat do PC.
Ale nakonec by všechno stejně záleželo na Vaší inteligenci.
Provést takový kousek je obecně podstatně těžší Geekovi s BSD než Dežovi s Widlema.
Postupy, jak někdo něco takového udělal (cíl je blb a vesměs s Widlema).
- poštou mu poslal originálně vypadající PC hru obsahující jeho vlastní backdoor, který samozřejmě žádný Antivirus ještě nikdy neviděl
- obdoba předchozí varianty, pouze poslal program
- obdoba předchozí varianty, když přišla falešná aktualizace účetního programu
Dále:
- asi útok man in the middle, kdy došlo podstrčení zavirovaného exe (MIRANDY!!!)
- asi útok man in the middle na celou síť, kdy došlo k podstrčení falešené aktualizace
(Útočník přesvědčil DNS server, že má IP adresu na něco.něco.něco přeložit na jehoIP.)
- zaslání zavirovaného e-mailu
.....
Lidská blbost je nekonečná a kdyby mi přišla zavirovaná flash-ka s nápisem ,,dárek od obchodního partnera" - třeba maskovaná jako ofiko dárek od T-mobile...asi bych jí do počítáku taky strčil.
Ale naprostí pitomci se rekrutují i z řad správců sítí.
Dříve stačilo do firmy poslat AP (které obsahovalo ještě jedno skryté AP) a cesta do firemní sítě byla volná. Obecně nelze říct, že by záleželo na tom, jak geniální je útočník, ale jak velký debil sedí na druhé straně