TLDR +:; ještě že jsem si zkopíroval příspěvek, protože po odesálání:litujeme, přístup odepřen. až budu připojen kabelem, kouknu na threads chromu a zkusim jestli jestli i jiný proces (ne chrome, ale kopírování přes explorer atd) to nevytíží - protože na wifině není problém , to asi naznačuje, že jakýkoli proces používající ten ethernet by generoval ten cpu load.
Díky za podněty ještě jedna horká novinka, při použití wifiny (1 MB/s -blbý signál)se to neděje,ale jen s intel Ethernetu(4MB/s) intel i 218LM). Jasně že rychlost je čtvrtinová, ale CPU load u chromu.exe není 50/4 ale "1%" nebo "<1%", píšu ,že zátěž je výhradně chromium.exe, nic jiného ani z těch pseudoprocesů, Threads jsem nezkoumal, v tu už jsem přišel na to ,že to je při uploadu z \\smb jen. Napadá mě nějaké použití šifrování SMB,jestli něco takového u SMB je ale pochybuju, proč v lokální síti by na který je SMB určen používalo šifrování, to nedává hlavu a patu (což ale je ve sporu s wifi/ethernet)
A ještě vyvrátím to škálování CPU frekvence, to si samozřejmě hlídám, když zkoumám CPU load. ano je zamčený na PP1 (1.8GHz) aby zbytečně nežral, ale ono není o co stát, PP2 je 2.3GHz a bez locku asi 2.5GHz, jádra jedou na těch 1800
power performance trace profil chromu jsem nedělal, protože jednak by mi mohl crashnout, ono to sežere dost RAM a zadruhé už mám pocit, že možná chromem to není, jestliže to wifina to nedělá a gigabit ethernet obnoard ano.
parametry sítoveho adaptéru upřesnit konfigurovat
flow control off
ale všiml jsem si že speed&duplex není auto ale 100Mbps half, ale nevím jestli to není bug toho dialogu/hodnot a reálně rychlost by byla gigabit(ono je to stejně jedno, LAN je gigabitová, ale router 100mbitem do switche) a už nechci zase chodit s kabelem a koukat
chtěl jsem se podívat jestli je povolen offload tcp nebo ten čimny,ale to netsh je takový bordel, že myslím, že bych vyčetl stav pro tcp stack a ne pro síťovku(se kterou nejšem připojen momentálně)