Vyplatí se koupit Tailwind?

Vyplatí se koupit Tailwind?
« kdy: 03. 07. 2025, 18:41:16 »
Měl bych zájem zejména o tento jejich template:

https://spotlight.tailwindui.com/

Ale věc se má tak, že to není zase takový problém "reverse engineerovat", protože světe div se, oni ty svoje "classes" zapoměli v browseru zamaskovat. Take když si kliknu v Chrome na Inspect, tak tam všechny Tailwind příkazy u jednotlivých divů vidím:

Kód: [Vybrat]
class="mt-2 flex grow px-2 pb-2 sm:mt-4 sm:px-4 sm:pb-4"

Tak mi jde o to, jestli když si koupím Tailwind, tak dostanu nějakou přidanou hodnotu oproti tomu inspect v browseru. Protože zjevně tam s trochou úsilí všechno je.

A mimochodem ten template je dost šílený, skoro na každou page mají jinačí velikosti písma třeba pro <h2> tagy. Od takhle drahých templates bych čekal trochu více přidané hodnoty, aby to bylo univerzální - přece nebudu mít různě velikosti H2 napříč webem.
« Poslední změna: 03. 07. 2025, 18:44:11 od registrovany123 »

Kit

• 761
    • Zobrazit profil
Re:Vyplatí se koupit Tailwind?
« Odpověď #1 kdy: 03. 07. 2025, 21:08:06 »
Měl bych zájem zejména o tento jejich template:

https://spotlight.tailwindui.com/

Nevidím na něm nic světoborného. Zobrazuje se mi divně. Spíš bych napodobil jen některé prvky, které se mi líbí a zbytek udělal podle sebe.

« Odpověď #2 kdy: 03. 07. 2025, 22:17:07 »
Oni ty třídy nezapomněli zamaskovat. Oni jenom předpokládají, že lidé nebudou krást. Když to pro vás nemá tu hodnotu, tak to nepoužívejte. Zvlášť když se vám to nelíbí.

Asi byste nechtěl, aby se lidé k vašemu softwaru chovali stejně, jako se vy chováte k softwaru jiných.

« Odpověď #3 kdy: 04. 07. 2025, 08:19:22 »
Chvíli mi trvalo, než jsem pochopil, na co se vlastně ptáš. Tailwind je CSS framework a je zadarmo, takže "koupit Tailwind" je samo o sobě blbost. A na té stránce, kterou jsi nalinkoval, taky o kupování ničeho není ani slovo. Ale nakonec jsem pochopil, že asi myslíš "koupit Tailwind template s názvem Spotlight za $99".

Ano, pokud ho chceš použít, tak bys ho měl koupit. Někdo si dal práci s tím, aby ho vytvořil, a teď ho prodává. Nejspíš to chceš použít v projektu, za který si účtuješ peníze, takže je to prostě jenom náklad, který ušetří tvůj čas za nějakou cenu. Ono jak dlouho by ti trvalo vytahat všechny styly tím inspectem? Nebude ten čas stát víc než $99?

« Odpověď #4 kdy: 04. 07. 2025, 08:24:37 »
Tailwind CSS je CSS framework, který je zadarmo. Od stejných autorů a na podporu tohoto frameworku pak existuje placený Tailwind Plus, což je sada komponent a šablon založených na Tailwind CSS. Dříve se Tailwind Plus jmenoval Tailwind UI, před pár měsíci to bylo přejmenováno.

« Odpověď #5 kdy: 04. 07. 2025, 08:36:20 »
Pokiaľ práve potrebuješ hotové komponenty pozri na https://daisyui.com/. Pre moje mikro projekty absolútne postačujúce a nepotrebujem si platiť Tailwind.

« Odpověď #6 kdy: 04. 07. 2025, 11:41:41 »
Pokiaľ práve potrebuješ hotové komponenty pozri na https://daisyui.com/. Pre moje mikro projekty absolútne postačujúce a nepotrebujem si platiť Tailwind.

Pro mikro projekty používám svůj modifikovaný Classless.de a Vue. Vůbec nemám z Tailwindu radost, je to zase takový narovnávák na ohýbák, který musím použít, abych vygeneroval špičkový web, protože se obávám, že bez toho nebude mít úspěch. Kdybych měl lepší znalosti CSS a grafiky, tak si udělám svůj template.

Karmelos

• 1 173
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 04. 07. 2025, 12:12:11 »

Pro mikro projekty používám svůj modifikovaný Classless.de a Vue. Vůbec nemám z Tailwindu radost, je to zase takový narovnávák na ohýbák, který musím použít, abych vygeneroval špičkový web, protože se obávám, že bez toho nebude mít úspěch. Kdybych měl lepší znalosti CSS a grafiky, tak si udělám svůj template.

Za mě, pokud jsi přesvědčený, že ti to pomůže udělat špičkový web (který bys jinak nedal) a vydělá, měl bys bejt soudnej a zaplatit za to. $99 neni nic, to možná dáš víc měsíčně za mobil, data a tv.  pivo.  To je totiž taková typická česká vlastnost, když něco jde odrbat a dostat to zadarmo nebo levnějc, proč někomu platit za práci, kterou si s tím dal.  Pak se totiž  snaží odrbat každý každýho a jsme tam kde jsme... Chápeš, karma funguje - ty zaplatíš za template, a pak i někdo tobě zaplatí za web co jsi s tím templatem vyrobil...   Podle mě nemůžeš stavět úspěch na šméčku hned na začátku :-)
Gréta je nejlepší.

« Odpověď #8 kdy: 04. 07. 2025, 12:23:03 »
To není 99USD, to je 350USD, protože když půjdu kupovat Tailwind, tak chci mít přístup ke všemu, protože už jen kvůli tady dbl Jirsáka, kdo z Tailwindu okopíruje či napodobní něco z placené sekce, tak krade a je zloděj.

A 7500,- Kč dát za Tailwind, to není jenom tak.

Proto se tady ptám, jestli někdo má Tailwind koupený, protože mě zajímá, jestli tam je ještě nějaká další přidaná hodnota.

Bohužel opět se tady vyrojil Jirskák a nějací další pitomci (ty), kteří ví kulové o tématu.

Diskuze tímto jistojistě zkončila, protože "3, 2, 1, teď" se tady začnou rojit další neschopné gumy místního fora.

Původní otázka zněla - co všechno dostanu když si zaplatím Tailwind. Nevíte? Tak vypadněte pryč.
« Poslední změna: 04. 07. 2025, 12:25:54 od registrovany123 »

dr_ak

« Odpověď #9 kdy: 04. 07. 2025, 13:27:11 »
Citace
Původní otázka zněla - co všechno dostanu když si zaplatím Tailwind. Nevíte? Tak vypadněte pryč.
Nalejme si čistého vína - ta původní otázka zněla trošku jinak - "Co dostanu navíc, pokud si Tailwind neukradnu ale koupím"
To bude i důvod, proč je to téma citlivější... :-)
Hele, já se tam teď díval a nabízí do 30 dnů vrácení peněz bez ptaní, tak si to kup, otestuj a sám nejlépe poznáš, co vše tam je a jak se ti to hodí a během měsíce se rozhodneš?

« Odpověď #10 kdy: 04. 07. 2025, 14:21:33 »
To mě napadlo, ale když za to těch 7500,- Kč dám, tak to samozřejmě použiju, a když s tím nebudu spokojený a budu chtít 7500,- Kč vrátit, tak už těžko všechno co jsem s tím udělal překopu zpátky - a to už beru, že bych tu věc teprve potom ukradl ;)

A ten template:

Pokud template od Tailwindu znamená, že dostanu nějaký zazipovaný React.js projekt a v tom bude na jedné hromadě "nablito" html s těmi jejich texty, tak to neberu, že to je worth it, a prostě jim za to platit nebudu.

Porovnávám to s Classless.de, kde v jediném CSS souboru dostanu komplet frontendový CSS framework, s univerálními prvky.

Fajn, jdu si to koupit... jsem blázen a jdu dát 7500,- Kč jenom abych se podíval, co tam všechno je.
« Poslední změna: 04. 07. 2025, 14:26:57 od registrovany123 »

« Odpověď #11 kdy: 04. 07. 2025, 17:24:53 »
Ne, tak původní otázka nezněla.

Tailwind UI zaplacený mám. Takže vím, co dostanete. Ale zrovna vám na to odpovídat nebudu. Když se neumíte chovat aspoň trošku slušně…

« Odpověď #12 kdy: 04. 07. 2025, 18:15:43 »
Ne, vy jste napsal, že zvažujete ukradení věci za 7 500 Kč. Ano, vy se máte chovat slušně. To vy chcete s něčím poradit. Kdybyste byl jenom hloupej a nebyl arogantní, tak byste se tady k odpovědi dobral. Ale když jste hloupej a ještě arogantní k tomu, to je smrtelná kombinace. Mimochodem, je to přesně ten důvod, proč kolem sebe vidíte jen samé pitomce. A ano, koupené to mám, i soukromě, protože je to dobrý projekt a stojí za to jej podpořit.

« Odpověď #13 kdy: 06. 07. 2025, 22:44:08 »
Jestli se Tailwind vyplatí kupovat Vám konkrétně, to vám asi nikdo nepoví. Ale je spousta css frameworků, které to, co vidím v té šabloně, zvládnou levou zadní a nebudete muset platit nic.

« Odpověď #14 kdy: 06. 07. 2025, 23:08:51 »
Jako např. který? Přecejenom bych řekl, že dneska je Tailwind nej. Potom už znám jenom aterial design jako Vuex a další. A nebo jednoduché, jako je classless.de.