Soukromě používám DELL latitude 5480 (supr komp, sehnal jsem ho za 2500 ale kč :-)) Display skvělej, rozlišení fullhd dostačující, i na sluníčku se to dá, prakticky o něm nevím, když na něm občas něco edituju v 3D CADu a mám otevřenejch milion panelů a oken v brave...
Pracovně mám přiřazenej Latitude 5350 z minulýho roku (14 × Intel® Core™ Ultra 5 135U-nevím jestli to dělají s AMD), taky není špatnej, je lehounkej, display celkem slušnej, komp má občas tendenci se přehřívat - nejsem admin toho kompa, takže moc toho nepovím, myslím si, že to dělá bitdefender (na obou jedu Kubuntu/Mint)
Zpracování se mi líbí asi víc ten Latitude 5350, ale štve mě že to nemá síťovku, a klávesnice mi přijde taky lepší na tom 5480, co se týká supportu, tak dell má teď problémy dodávat komponenty (což vím od IT oddělení u nás na ústavu). Pokud bych si to kupoval za svý tak bych asi stejně šel 5480(ikdyž bych měl rozpočet jako vy), protože mi přijde dotaženější (a to jsem přecházel z o generaci starší verze bez podsvitu a s horším displayem)...