Rychlost SIM pro fotopasti O2 a T-Mobile

Rychlost SIM pro fotopasti O2 a T-Mobile
« kdy: 17. 06. 2025, 10:51:44 »
Zdar.

Mate nekdo zkusenost s pouzivanim predplacenek pro fotopasti s rocnimi daty?

da se to pouzit kdyz jsem na cestach na brouzdani pro webu menicka.cz a na navigaci s dopravnimi daty? pripadne na googleni turistickych zajimavosti na miste? - jen po CR

Tusi nekdo jestli a jaky denni limit dat to ma jestli vubec a jaky datovy tok za vterinu to ma povoleny?

jde mi o tohle
https://www.fotopasti-fotopast.cz/o2-datova-sim-karta-15gb/

a od tmobilu v eshopu
datove pripojeni pro fotopasti ve variante 20GB na rok

pripadne tmbil v shopu simka zdarma s balickem "internet na rok" za 700 rocne s 2gb mesicne

Re:rychlost simkaret pro fotopasti. o2 a tmobil.
« Odpověď #1 kdy: 17. 06. 2025, 11:08:31 »
pripadne tmbil v shopu simka zdarma s balickem "internet na rok" za 700 rocne s 2gb mesicne

Tohle má známý na chatě v kameře. Funguje úplně normálně. Na občasné kouknutí, co se tam děje, úplně dostačuje.

Re:Rychlost SIM pro fotopasti O2 a T-Mobile
« Odpověď #2 kdy: 17. 06. 2025, 12:43:11 »
O2 15GB verzi používám - vyšší desítky Mbit úplně v pohodě a nárazově stáhnout 8GB taky nebyl problém. Funguje jen v ČR, nemá žádný roaming.

« Odpověď #3 kdy: 17. 06. 2025, 13:48:34 »
O2 15GB verzi používám - vyšší desítky Mbit úplně v pohodě a nárazově stáhnout 8GB taky nebyl problém. Funguje jen v ČR, nemá žádný roaming.

ted sem se podival k CEZ kde mam cislo a maji 1GB mesicne za 70,- pri prekroceni snizeni na 16kb/s bez limitu s moznosti prikoupeni fup 200mb za uz sem zapomel asi 50 nebo taky 70. s moznosti kdykoliv v mesici aktivovat nebo deaktivovat pres samoobsluhu nebo cez prodej linku.

a funguje to i v zahranici. tak to bude asi lepsi sice drazsi varianta - levnejsi kdyz to vypnu na mesic kde nepojedu na novy misto.

ale i tak diky za komentar.
« Poslední změna: 17. 06. 2025, 13:55:17 od ssdcorrupt »

« Odpověď #4 kdy: 21. 06. 2025, 16:56:41 »
Nemá náhodou (nedíval jsem se) O2 ještě tu Datamánii, kde stojí 1TB karta na rok kolem 3 tisíc (bývalo to ze začátku pod 3k)? To by mi dávalo na kameru větší smysl. Na fotopast asi zbytečně mnoho, pravda ;-).
Kdyby mi zaměstnavatel nedal zdarma 25 GB na měsíc, byla by to pro mě volba mezi prvními, ale zrovna se to tak sešlo, že jsem ji poslal dál do oběhu (už jsem ji měl v rukou).

« Odpověď #5 kdy: 21. 06. 2025, 18:58:25 »
Mám 1000GB/rok od O2 a níže jsou screenshoty z měření rychlosti, které proběhly v jednu chvíli z domu.
První je přes 5G + domácí VPN, kdy O2 neví, že měřím rychlost. Druhá je pouze přes 5G, kdy vědí, že měřím rychlost, takže mi vyhradili linku a třetí je z domácí WiFi. BTS mám přes pár stěn asi 250 metrů od domu.

Zopper

• 906
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 22. 06. 2025, 08:32:33 »
Mám 1000GB/rok od O2 a níže jsou screenshoty z měření rychlosti, které proběhly v jednu chvíli z domu.
První je přes 5G + domácí VPN, kdy O2 neví, že měřím rychlost. Druhá je pouze přes 5G, kdy vědí, že měřím rychlost, takže mi vyhradili linku a třetí je z domácí WiFi. BTS mám přes pár stěn asi 250 metrů od domu.
Tady bych celkem rád viděl i "vpn + wifi," jestli to je opravdu zvýšení priority pro speedtest, nebo pomalá VPN.

« Odpověď #7 kdy: 22. 06. 2025, 08:59:47 »
WiFi + VPN (OpenVPN), akorát v domácí síti to je přes TCP (z venku to je přes UDP), protože se mi to nechce přenastavovat.

« Odpověď #8 kdy: 22. 06. 2025, 18:33:42 »
Home OpenVPN (nebo celkově nějaká VPN) co udělá přes 800 Mbps? To se mně nějak nezdá. Spíš, jestli to není měření rychlosti přes IPv6, kde je ta VPN mimo provoz...

« Odpověď #9 kdy: 22. 06. 2025, 19:09:22 »
V telefonu je Snapdragon 8 Elite a klidně přikládám video. Dešifrování mu jde lépe a možná má pro něj nějakou výkonnější HW akceleraci než pro šifrování.

https://youtube.com/shorts/17wi_LbKgNc

CFM

• 139
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 22. 06. 2025, 19:49:15 »
Druhá je pouze přes 5G, kdy vědí, že měřím rychlost, takže mi vyhradili linku
Že O2 jsou křiváci, tak to je jasné. Ale že by se jim vyplatilo takovéhle žonglování se speedtesty? Technicky asi realizovatelné, ale úsilí bude nezanedbatelné a určitě nemohou pokrýt všechny.

Pokud opustíte speedtesty a stáhnete velký soubor kdekoliv jinde (aby to nebrzdil server), tak výsledek +/- odpovídá tomu speedtestu?

« Odpověď #11 kdy: 22. 06. 2025, 22:09:18 »
V telefonu je Snapdragon 8 Elite a klidně přikládám video. Dešifrování mu jde lépe a možná má pro něj nějakou výkonnější HW akceleraci než pro šifrování.

https://youtube.com/shorts/17wi_LbKgNc
Reagoval jsem na tvoje slova: "domácí VPN", což jsem si představoval tak, že máš doma spuštěný VPN server a k němu se připojuješ. A to by musel ten server běžet na sakra dobrým HW, aby uměl přes těch 800 Mbps. Běžný router (kde se domácí VPN spouští nejčastěji) udělá tak kolem 150, možná ty lepší i 2x tolik, ale furt to není nad 800...

« Odpověď #12 kdy: 22. 06. 2025, 22:32:11 »
Jo takhle, OpenVPN mi běží na x86-64 serveru s i5-8500T a 32GB RAM.

doe

« Odpověď #13 kdy: 23. 06. 2025, 00:38:12 »
Mám dlouhodobě předplacenku T-Mobile, a před časem jsem pořídil i O2. Normálně mám raději T-Mobile, ale O2 mě co se mobilního internetu týče dokáže překvapit. Třeba u denního balíčku neomezeného internetu T-Mobile oficiálně škrtí rychlost na cca 6 Mb/s, zatímco O2 ho nabízí nejen levněji, ale k tomu i neomezenou rychlostí. A za dobrého signálu a při správné konstelaci BTS to lítá docela hezky. Doma mám dost mizernou rychlost uploadu, tak jsem toho zkusit využít pro migraci soukromých dat z OneDrive do jiného cloudu a během několika hodin (rozprostřených do 2-3 dnů) bylo hotovo. Jen tedy upload nad 10 MB/s je spíš utopie a mnohdy neodpovídá měření, ale s downlinkem většinou není potíž. Pouze s jedním vláknem se však pochopitelně hůře dosahuje. Na druhou stranu je pravdou, že občas mám pocit, že O2 SIM karta nejlépe funguje v roamingu. ;-) Ale to zatím nedovedu posoudit, jestli to je kvalitou sítě, anebo umělým škrcením.
Zkoušel jsem třeba stáhnout 14GB ISO Oracle Linuxu r9 a hotovo bylo během 4 minut. Stahování AI modelu z HuggingFace taktéž zhruba odpovídalo syntetickému měření.

« Odpověď #14 kdy: 23. 06. 2025, 12:37:36 »
Jo takhle, OpenVPN mi běží na x86-64 serveru s i5-8500T a 32GB RAM.
Tím je to vysvětleno :)