Mám dlouhodobě předplacenku T-Mobile, a před časem jsem pořídil i O2. Normálně mám raději T-Mobile, ale O2 mě co se mobilního internetu týče dokáže překvapit. Třeba u denního balíčku neomezeného internetu T-Mobile oficiálně škrtí rychlost na cca 6 Mb/s, zatímco O2 ho nabízí nejen levněji, ale k tomu i neomezenou rychlostí. A za dobrého signálu a při správné konstelaci BTS to lítá docela hezky. Doma mám dost mizernou rychlost uploadu, tak jsem toho zkusit využít pro migraci soukromých dat z OneDrive do jiného cloudu a během několika hodin (rozprostřených do 2-3 dnů) bylo hotovo. Jen tedy upload nad 10 MB/s je spíš utopie a mnohdy neodpovídá měření, ale s downlinkem většinou není potíž. Pouze s jedním vláknem se však pochopitelně hůře dosahuje. Na druhou stranu je pravdou, že občas mám pocit, že O2 SIM karta nejlépe funguje v roamingu. ;-) Ale to zatím nedovedu posoudit, jestli to je kvalitou sítě, anebo umělým škrcením.
Zkoušel jsem třeba stáhnout 14GB ISO Oracle Linuxu r9 a hotovo bylo během 4 minut. Stahování AI modelu z HuggingFace taktéž zhruba odpovídalo syntetickému měření.