Zdravím,
už se nějaký čas potýkám s nepochopitelným trendem designerů UI, webů apod. cpát všude čím dál nečitelnější písmo (aka světle šedivá na špinavě bílém pozadí). Aktuálně mě nejvíc štve kontrast písma v Ubuntu Gnome (GTK), kde se čitelnost zhoršila s vydáním 22.04. a kde je to na slabších displejích opravdu nepříjemné. Přitom QT aplikace jsou na tom výrazně lépe.
Dřív (GTK 2.0) jsem byl schopen manuálně opravit příslušné .css a .rc soubory a fungovalo to. Teď (GTK 3.0) je to v nějakém binárním .gresource souboru, a nevím co s tím.
Umím si z toho vyextrahovat příslušný soubor, třeba gtk.css, a najít v něm problematická místa (v tomto případě barvu #3D3D3D).
Otázky:
1) jak ten upravený soubor dostanu co nejjednodušeji zpět do .gresource ? Neboli jak mám správně použít glib-compile-resources ?
2) který .gresource je ten správný? Ubuntu používá jako výchozí theme Adwaita, ale k tomu žádný .gresource neexistuje, pouze se tam píše že je to součástí GTK 3.0 a konec. Na druhou stranu theme Yaru tam má zřejmě všechno, ale to vypadá že se používá jen na ikony.
Díky