No... podíval jsem se na správný soubor z těch tří = samozřejmě ten největší (700MB) a po asi 299MB nul měl asi v posledních 30% nějaká data ze kterých šlo ještě něco najít (nic převratného, asi heap, defacto jen aktuální log, co se ukazoval v okýnku, posledních 50 řádků, které neodpovídají tomu, co hledám

), ale obsahuje to spoustu bordelu, snad natažené všechny slovníky pro autokorekci ve formě regexu (anglicky, UTF-16 ... a n k | b a r | b a r c e l o n a | b a r c l a y c a r d | b a r c l a y s | b a r g a i n s | b a u h a u s | b a ... | ( i d | i d a h o ) | ( i l | i l l i n o i s ) | ( i n | i n d i a n a ) | ( k s | k a n s a s ) | ( k y | k e n t u c k y ) | ( l a | l o u i s i a n a ) | ( m a | m a s s a c h u s e t t s ) | ( ) ... resp může obsahovat, tu rozšířenou sadu filtrů, ale v binární podobě...viz objev níže
Ale jak jsem se v tom začal hrabat, napadlo mě se ještě jednou podívat na disk - zkopírovat jsem si celou složku s programem , hned jak jsem ten průser zjistil . A porovnávám soubory FILTERHOSTS.TXT a dns.txt a pro backup verzi a pro aktuální, tam rozdíl není, ale načmuchal jsem FILTERHOSTS.TXT.idx a svět div se , soubor má 18kB místo 15kB (což odpovídá) 2347/1963 položkám relativnímu rozdílu.. takže zřejmě soubor obsahuje platné položky (sloučené s 1963 položkama s základním souborem, který pořád mám)
...jenže je otázka, jak takový soubor injektovat do programu (dostat se do stavu, kdy sice byl připsan aditionalhosts a tedy filteroval asi 1963 položek) - to možná nebude tak složité, napadá mě killnout program, nahradit soubor a spustit, a program by neměl dělat rebuild (jsou tam i nějaký timestampy uložený)
a zadruhé (ne nutně po sobě) jak z tohoto idx0 souboru vykřesat těch 2347 položek)
Nepotřebuju mít zvlášť dns.txt a
textové pole(jen rekapitulace pro rychlé pochopopení : seznam 1965 domén je uložen v statickém souboru, který program načítá jako ručně přidaný zdroj. A to co jsem ztratil, je seznam v textovém políčku přímo v programu, se bohužel propsal do txt souboru na filesystemu.)
a vsadim se , že v tom dumpu najdu 1:1 kopii toho soubor FILTERHOSTS.TXT.idx/idx0.... takže teď úkolem je zjistit strukturu toho kompilátu. No a dump paměti vlastně možná pro to ani nebyl potřeba (i když by to moc zjednodušil, kdybych v něm našel 1:1: kopii toho textového pole)