> P.S. Nekupuj zařízení, která nejsou určena pro BFU a kde nechápeš princip fungování.
Tohle bych vypíchnul, ale není to jenom o "zařízení, která nejsou určena pro BFU". Nekupujte zařízení, o kterých předem nic nevíte.
Jinak já jsem na platformu Unifi přešel doma kvůli rozlehlosti domácnosti a tomu, že tam právě bezproblémově fungoval roaming. Když jsem to dělal na koleni s Turrisem jako routerem a APčkama od Mikrotiku, tak jsem to prostě nebyl schopný nastavit tak, aby mi při každém posunu v domě nespadlo připojení.
Unifi má svoje mouchy a naprosto souhlasím s tím, že ustaly inovace a některé featury jsou inzerované, ale fungují napikaču. Na druhou stranu bych neměnil

- mám jednu síť v pronájmu s více AP (včetně pokrytí dvorku), druhou na Dream Routeru v pidi-kanclu, třetí na chatě, čtvrtou spravuju u rodičů v domě, a pátou na staveništi/budoucím domě/zahradě. Všechno spravuju z jednoho místa. A ano, uvědomuju si, že měli bezpečnostní průser s daty, a je možné, že mi to někdo někdy projde - ale je prostě potřeba balancovat paranoiu s použitelností a praktičností.
(Jinak ta Omada od TP-Linku na webu taky vypadá slušně, ale podle obecných zkušeností to bude mít taky mouchy, možná jiný typ, ale perfektní není nic...)