Ja jen dodam, ze v nasich luzich a hajich je to s vyberem velky spatny.
Obchodnici o prodavanem zbozi nic nevi. Zjistit, co se jak chova, je bez koupe zcela nemozne.
Typicky se v katalogu uvede, ze zarizeni bezi na Linuxu, ale realitou je, ze vyrobce uvolnil ovladac pro nejakej prehistorickej kernel a pro cokoliv novejsiho si dobastli sam.
Doporucuju vyhnout se vsem winblows-friendly kramum, ktere maji multi-mode USB (nekdy se tvari jako USB flashka s ovladacem; jindy jako kyzena USB Wi-Fi).
Doporucuju vyhnout se kramum obsahujicim AIC-8800, ktery je dle ceskych prodejcu zarucene Linux-friendly. Ve skutecnosti clovek stravi pulden snahou to nejak rozbehnout pres dkms a pak zjisti, ze ten kram stejne nahodne pada. A kdyz si rekne, ze okej, tak to pouzije aspon v masine s Winblows za pouziti dodanych ovladacu, tak to je schopno sestrelit rovnou cely widle.
Sehnat neco normalniho, co ma podporu primo v jadru... docela slusne se mi choval nejakej starsi nano dongl s mediatek pouzivajici ovladac mt76x, ten nespadl ani jednou. Jenze jsem ho doslova uvaril uploadem velkyho souboru, az byl citit smrad plastu z USB prodluzky, kam byl pripojenej :-)
Domnival jsem se, ze Broadcom by mohl byt fajn, ale ani broadcom primo v Raspberry Pi s jejich OS nejsou zadnej slagr a dokazu je zcela spolehlive sestrelit.
Jak se dohledat neceho pouzitelnyho... nevim. Zkousel jsem na to jit i od lesa, hezky vychazet z "dobre se chovajicich" sitovek na compatibility listu OpenWRT, ale tam jich je tolik... a neni tam uvedenej rok vyroby... ze tudy cesta taky nepovede.
Stran BT to takova tragedie neni, vlastne jsem nevidel BT dongl, kterej by se nechytil na prvni dobrou.
Je-li nutne kombo, nemohu slouzit.