za prve nie som ziadny slepo veriaci v apple only politiku (mam dojem, ze niektori komentujuci to predpokladaju). Jasne som v prvom poste napisal, ze hlavnym dovodom pouzivania iPhone SE1. generacie su mne zname najmensie rozmery medzi ako tak pouzitelnymi smartfonmi. V druhom poste som napisal, ze som otvoreny aj inym zariadeniam (mimo apple) s malymi rozmermi - idealne rovnakymi ako spomenuty model a dobrou (co najdlhsou) SW podporou. Takze privitam tip na kazde zariadenie splnajuce poziadavky, ale kedze zatial o takom neviem, tak som sa v uvode zaujimal o moznost instalacie ineho os.
BTW: Uz som prisiel do styku s viacerymi starsimi appleami, ale neviem o tom co tu bolo spomenute, ze by uplne znemoznili funkcnost ich starsich verzii OS, proste len prestanu vydavat pre dane zariadenia nove verzie a po case aj bezpecnostne updaty. Potom sa k tomu pridaju aj developeri appiek, ktori prestanu podporovat starsie verzie OS novymi verziami svojich appiek, ale tie stare verzie os resp. appiek funguju na danom zariadeni dalej.