Nabízím instalačky MS-DOS 3.3 a antiviru Tři psi

Re:Nabízím instalačky MS-DOS 3.3 a antiviru Tři psi
« Odpověď #15 kdy: 09. 04. 2025, 16:49:38 »
Napr. existovali v te dobe CZ/SK viry? Zname autory? Ma nekdo zalohy techto viru?
Legendarny slovensky one-half, alebo polsky pieck4444
vela o tom bolo volakedy na hysterii, alebo soom, pripadne stary dosovsky avg mal aj audiovizualne demonstracie virusov.
Mozno v nejakych e-zinoch na starych pc-world cdckach by sa dalo nieco najst. Musim prehladat dielnu, volakedy som mal toho kopu a nepamatam, ci som ich vyhadzoval, alebo len niekam zalozil.
Z těch českých mě napadá Pojer.

« Odpověď #16 kdy: 09. 04. 2025, 20:05:47 »
Taky Susenka (dejmi).

Bolo potrebne po vyzve "dej mi susenku" napisat susenka a potvrdit enterom.

« Odpověď #17 kdy: 09. 04. 2025, 23:57:01 »
Já vzpomínám na ani ne tak virus, jako spíše vtipný škodlivý prográmek "stiskni klávesu".
Ten vypsal "stiskni klávesu", a když jste stiskli, tak: "stiskni další klávesu"... - a tak pořád, dokud těch současně stisknutých kláves nebylo 10. Pak vypsal: "A teď zkus kteroukoliv pustit, a zformátuji disky".
Popravdě neznám nikoho, kdo by to risknul - všichni se snažili nohama či s pomocí kamarádů ten stroj vypnout.

« Odpověď #18 kdy: 10. 04. 2025, 09:18:01 »
Teď už se dostávám asi tři roky od vydání Tří psů, ale asi nejznámějším českým virem byl podle mě v roce 1996 ten, který se šířil na disketě dodané k časopisu Score. Byla na ní recenze na film Síť se Sandrou Bullock a nějaká soutěž k tomu filmu. Běželo to už ale pod Windows 95. Když to člověk nainstaloval, pořád na něj skákaly hlášky, aby si film půjčil v půjčovně na VHS. Vzpomínám si, že jsme museli doma měsíc zatnout zuby, než ve Score vyšla nějaká omluva a návod, jak se toho zbavit. Paradoxní je, že jsem Score tehdy ani nečetl - ten časopis s disketou mi myslím půjčil nějaký "kamarád" :-)

« Odpověď #19 kdy: 10. 04. 2025, 10:14:53 »
časopis s disketou mi myslím půjčil nějaký "kamarád" :-)
Ano, ano: viry se množí  pučením - pučíš si disketu, a máš ho! ;-D