Zdravím,
chtěl bych si pořídit velký monitor k notebooku, nutně tedy potřebuji jinou klávesnici, neboť si monitor dám před sebe a přes ten notebookový bych na něj neviděl nebo by musel být příliš vysoko. Notebook chci umístit stranou. Kdyby šel notebooku jeho monitor odmontovat/odpojit, takže by nepřekážel, ani bych nemusel nic shánět, ovšem to nejde.
Sháním tak klávesnici s touchpadem, neboť mně takové uspořádání vyhovuje:
- přehmat klávesnice/touchpad je rychlejší a pohodlnější než klávesnice/myš
- zvykl jsem si na "two finger scroll"
- touchpad je tišší než myš
- k připojení by mohl stačit jediný kabel.
Strávil jsem tedy teď nějakou chvíli hledáním takové věci a zjistil jsem, že nabídka je pramalá. Je zde několik bezdrátových (což nechci) variant s touchpadem vpravo (také nechci), drátové klávesnice s integrovaným touchpadem pod jsem našel prakticky dvě:
PERIBOARD-525, který není v nabídce českých e-shopů
a Adesso SlimTouch 410 (AKB-410UB), zřejmě starší výrobek, ještě v prodeji.
Co může být důvodem, že je nabídka na trhu v dané oblasti tak malá? Nějaký patent? Nebo lidem myš prostě víc vyhovuje? Ovšem jak píšu, po delší době práce na notebooku jsem si uvědomil, že mi - co se týče vstupních zařízení - notebookové uspořádání vlastně silně vyhovuje. A upotřebil bych takovou věc pro připojení i ke stolnímu počítači. Ovšem - není prakticky z čeho vybírat, narozdíl od samostatných klávesnic a myší.