Kolik platíte měsíčně za Internet a za mobil?

Mlocik97

• 949
  • Ubunťák, JS dev.
    • Zobrazit profil
Re:Kolik platíte měsíčně za Internet a za mobil?
« Odpověď #15 kdy: 15. 03. 2025, 23:15:47 »
Jo a za pevný Internet, mám FTTH Optiku 1Gbps, a cena je 21.90€ [~550KČ]

« Odpověď #16 kdy: 16. 03. 2025, 07:51:31 »
teď sem vydyndal pro známého FLAT+ neomezená data rychlostí 8Mbit., což je pro běžné použití nedejbože hudbu v mobilu zcela OK za cca 370kč u TM. K tomu net od Nordicu 100M za 395kč a jen spokojenost  8) Jinak provařit mobilem 75GB to se mi nepovedlo nikdy... a to tomu dovedu fest vytnout.

« Odpověď #17 kdy: 17. 06. 2025, 00:10:44 »
Nejlevnější mobilní internet s neomezenými daty je od Kaktusu tarif Neřeš to, za 350 Kč měsíčně neomezená data ale jen 2 mbit/s. To by na hudbu mělo stačit. Volání u tohoto tarifu je neomezené na dvě čísla plus 100 volných minut na ostatní čísla.

Domácí "pevná" internetová linka, to moc nevím, výhodnej poskytovatel je v každém místě jiný. Dá se se služno rychlostí dostat i na 300 Kč za měsíc. Nejlepší tady bude mobilní tarif a pevné domácí připojení nezávisle na sobě.

« Odpověď #18 kdy: 17. 06. 2025, 08:25:48 »
Pochopitelně. Ale televizí třeba já osobně naštěstí fakt netrpím a telefonní paušál mě stojí, jak jsem psal, vzhledem k tomu jak moc volám 90 Kč. Jeho evidentně vlastně o moc víc taky ne což i píše.

a neni tech 90 moc? treba cez ma moznost platit jen 40kc mesicne a k tomu jen cenu toho co clovek provola. a nebo neni lepsi mit preplacenou kartu treba od tmobilu? 90 je docela dost za nic.

« Odpověď #20 kdy: 17. 06. 2025, 09:05:27 »
jeste koukam u o2 brrrr je 1TB na rok za 3k czk kdyz ma clovek vykyvy v pozuivani mesicne tak to vypada jako docela rozumna alternativa.

jo a ted aabych prispel tim co pouzivam tak mobil skoro vubec. ten je 100% na wifi a internet na pevne optice puvodni nej aktialne bohuzel o2 za 450

mobil od cez za 40 mesicne + co provolam.

jinak cez ma 5mb/s za 600 neomezene volani sms a data

« Odpověď #21 kdy: 17. 06. 2025, 09:12:17 »
Uvažuju jestli nějak nedá ušetřit na datech, T-Mobile mi každý měsíc posílá fakturu na ~1100,- Kč za Internet a paušál na mobilní data a gsm.

Skoro vůbec nevolám ani nepíše smsky, a na telefonu maximálně tak 2h měsíčně poslouchám iTunes, a prodatuju asi tak 75GB měsíčně.

Tak si říkám, jestli se to nedá nějak zkrouhnout dolů tyhle poplatky, ale podle mě moc ne. Kolik platíte za tyhle položky vy?

Bez retence jste na běžných cenách. S retencí jste na ceně 799~999kc (velice záleží na více faktorech dané služby a platební historii, nákupech atd.).
Pokud pouze velká data tak datamanie 100GB od O2 nebo T-Mobile (teď nevím jejich název).

Záleží jestli roaming (často do zahraničí) nebo vůbec a stačí pouze data ČR. Nedá se to říct tak snadno co potřebujete a co ne, aby se dalo striktně porovnat.

Osobně nemám už zapotřebí řešit nějaká omezení tak jsem si připlatil za pohodlí.

Bez kontextu a bonusů za neomezené data rychlost 1Gbit + 80GB EU (volání,SMS také) to je 850,-. (pokud bych připočítal různé bonusy tak cca ~550kč ale to tak nejde brát je to kombinace + přibližný poměr)

« Odpověď #22 kdy: 17. 06. 2025, 10:26:58 »
Pevný internet 225,- za ~200Mbit tam i zpět vč. veřejné IP adresy (bývalý komunitní poskytovatel, nyní jako komerční, ale za původních podmínek).
Za telefon nic, svoje číslo jsem převedl na zaměstnavatele a používám ho nadále jako moje, zaměstnavatel přispívá nějakou částku, kterou se mi doposud nepovedlo přeťápnout, a to nehlídám ani hovory, ani data (těch máme aktuálně 25 GB, což je na běžné mobilní užití nekonečno, pokud bych z toho dělal "pevný hotspot", tak už bych to musel hlídat, ale i tak bych to asi nepřejel). Jediná výjimka: vycestování mimo EU, to jsem si dokoupil data za svoje.

« Odpověď #23 kdy: 28. 06. 2025, 17:06:37 »
Tady je post o neomezených mobilních tarifech u nás v ČR z listopadu 2024. Probírají se listopadové slevy (Black Friday), ale je tam zmínka o cenách neomezených tarifů (internet+volání, u nás v ČR na Česká čísla):

https://insmart.cz/nejlepsi-black-friday-nabidky-2024/

Běžná cena v listopadu 2024 Vodafone 747 Kč, O2 945 Kč a Tmobile 949 Kč měsíčně (u O2 745 Kč při použítí AirBank).

U nejlevnějších neomezených dat-volání je rychlost 10 Mbit/s, což na většinu činností určitě stačí (pokud nestahuji-neuploaduji zálohy, data do výpočtů, ale i to jde zvládnout, byť pomaleji).

« Odpověď #24 kdy: 29. 06. 2025, 08:48:52 »
U O2 je sleva 300 Kč při kombinaci s Air Bank a splnění všech podmínek.

Za 599 Kč měsíčně má ČEZ neomezené volání a SMS a k tomu objemově neomezená data s rychlostí 5 Mbps. Pro někoho, kdo si dokáže vyjednat retenční nabídku, to sice není atraktivní, ale pro všechny ostatní být může (hlavně je to veřejná nabídka bez handlu).

« Odpověď #25 kdy: 29. 06. 2025, 09:27:37 »
- Čeznet wifi internet 50Mb/s za 490Kč mesačne (nie je tu optika ani iná kvalitná pevná linka)
- Emtéčko Mini+ za 89Kč mesačne, k tomu 750MB dát za 50Kč mesačne

« Odpověď #26 kdy: 05. 08. 2025, 22:30:34 »
 kCo se týče toho neomezeného internetu, tak virtuál Tesco mobil nabízí neomezený internet za 29 Kč měsíčně. Je to tarif, který se na jejich stránkách těžko hledá. Ale je to skutečně ultra levný internet, nebo nějaký chyták. Rychlost "neomezeného" internetu je 16 kbit/s, tedy 2 kB/s. Na web nepoužitelný, na hlasová volání také ne. Možná na nějaké kecálky a ne-webové aplikace pro email to půjde. A samozřejmě ssh klient půjde. Pro srovnání, i dřívější vytáčené připojení bylo 28.8 kb/s, síť 2G pak 256 kbit/s.

S neomezeným Tesco Mobil internetem za 29 kč měsíčně při nostop šťavení naplno lze stáhnout něco přes 5 GB. Ale samozřejmě je to téměř na nic.

Tarif Neřeš To od kaktusu - 2 Mbit/s neomezeně (už lze použít i na youtube), prvních 10 GB rychle, 100 volných minut a neomezené volání na 2 čísla. Cena 350 Kč. Levnější částečně neomezený tarif není podle všeho.

I když při tarifu O2 a platbě přes AirBank, mít více tarifů po hromadě - lze dosáhnou neomezeného tarifu (internet i volání) za 300 Kč nebo lehce přes 300 Kč.

« Odpověď #27 kdy: 06. 08. 2025, 05:06:25 »
Ten tarif u Tescomobile s rychlostí 16/16 kbps je v pohodě použitelný třeba v GPS trackeru.

Pokud jde o O2, tak aktuálně lze mít veřejně dostupný tarif NEO Stříbrný (neomezené volání a SMS, plus objemově  neomezená data s rychlostí 10 Mbps a možností až 5x měsíčně zapnout neomezenou rychlost) za 699 Kč měsíčně (s využitím Air Bank je to -300 Kč), přičemž první měsíc je cena 0 Kč. Součástí toho tarifu je pak O2 Connect, což je další SIM karta s vlastním tel. číslem a použitelná např. v přenosném LTE routeru TP-Link M7200 nebo přímo v nějakém notebooku a tabletu s LTE, kde lze čerpat data stejně jako u hlavní SIM.

https://www.o2.cz/osobni/volani/mobilni-tarify/tarif-10-mbs

« Odpověď #28 kdy: 06. 08. 2025, 07:58:09 »
Asi 1200.
550 Vodafone exUPC, a mobil 650, protože mám eSIM v hodinkách a tam jsou (Vodafone OneNumber) podmínkou neomezená data.
Mobil je ve firemní síti (kvůli propojení s ústřednou Avaya - služba EC500 - to jinak nejde).
S těmi daty (75GB) moc na výběr nemáte.

« Odpověď #29 kdy: 06. 08. 2025, 08:13:53 »
vodafone
3x SIM
dcera 15, 17, žena
volání a sms ve vpn rodině 0kč
paušál cca 100

Vyúčtování Červenec
326 Kč
Splatnost 22. 8. 2025

vony ty founy vubec nepoužívaj

ineternet luxus vdsl O2 400Kč 8/2MBits - vesnice