Mě to nepřekvapuje od ministra ckRAcKušana, podporovatele policejního státu, černých skříněk, sledování a trestňáku pro cizí mocnost (což může být třeba použití ruského nafty nebo ruského procesoru elbrus)
ono v té citaci (v příspěvku )si to rozporuje. Vždyť přeci logují zdrojovou a cílovou adresu ? Pak je intermezzo, že ještě chce znát doménu (kterou lze mimojiné zjistit z TLS handshake *). Jenže navrhnou něco, co to nedokáže a plus ještě co se již loguje..
Spíš to vidím na redaktora, který náhodně použil ve třech větách 5 cizích termitů. A pak mě zaráží argumentace, že sběrem víc dat chtějí posílit ochranu osobních údajů
Přesunutí do /dev/null je přeci jasný signál, že po nás jdou.
A nebo to myslí úplně nějak jinak ? A "odkud " ty údaje chtějí sbírat? z černých skříněk Rakušanovo vojenského zpravodajství?
jak jsem četl "uvedl iROZHLAS", napadlo mě, že čt a rozhlas po tom volá aby konečně odhalily ty záškodníky co sledují českou televizi přes internet
Jak moc je rozšířené TLS 1.3 ,kde právě bude úplně zašifrované SNI?
soustředil jsem se taky na tvrzení " které webové stránky
uživatelé navštěvují" - čili ne IP adresy, ale uživatelé.
mimochodem co je ` "vymezených trestných činů" ` Kdo to vymezí? rakušan, zákon nebo policejní operativec?
*ale to asi vyžaduje packet inspection (konkrétně myslím, že se přenáší SNI a asi jen v případech kdy to server vyžaduje) alias tcpdump v primitivní formě, ale asi furt složitější než logovat IP.