mam notebook asus k53sj s grafickymi kartami intel hd3000 a nvidia gt520m (optimus).. hdmi vystup ide cez intel graficku kartu a optimus aj tak este plnohodnotne pod linuxom nefunguje takze nvidiu teraz neriesim... televizor je 26" sencor podporujuci FullHD a zvuk cez hdmi...
problem je dvojaky: jednak linux (skusal som moj nainstalovany arch(s najnovsim kernelom, X-om aj intel driverom) a live ubuntu) nedetekuje televizor poriadne (detekuje ho ako foss tecator 32" a max. rozlisenie je 1360x768(16:9) alebo 1280x960(4:3) (teda neda mi na vyber full hd rozlisenie..), druhak su na nom farby tak do zelena/ruzova (cierna je zelena a biela je ruzova)...
skusal som na internete pogooglit zopar veci a dozvedel som sa ze toto je sposobene tym, ze televizor nerozozna ci dostava obraz vo formate YUV alebo RGB.. bohuzial v nastaveniach televizora sa neda format farieb nastavit.. v linuxe som tiez nikde nenasiel ako by sa to dalo nastavit.. ale urcite sa to nejako da lebo nie kazdemu to robi
zvuk cez hdmi funguje uplne normalne..
ked vypnem KMS tak su farby v poriadku ale nemozem nastavit vacsie rozlisenie ako 800x600 a nemozem pouzivat televizor sucasne s monitorom notebooku..
vo windowse je vsetko normalne..
nevedeli by ste mi poradit ze co by sa s tym dalo robit aby to fungovalo normalne?