HDMI výstup má divné barvy

black3r

HDMI výstup má divné barvy
« kdy: 08. 10. 2011, 15:47:47 »
mam notebook asus k53sj s grafickymi kartami intel hd3000 a nvidia gt520m (optimus).. hdmi vystup ide cez intel graficku kartu a optimus aj tak este plnohodnotne pod linuxom nefunguje takze nvidiu teraz neriesim... televizor je 26" sencor podporujuci FullHD a zvuk cez hdmi...

problem je dvojaky: jednak linux (skusal som moj nainstalovany arch(s najnovsim kernelom, X-om aj intel driverom) a live ubuntu) nedetekuje televizor poriadne (detekuje ho ako foss tecator 32" a max. rozlisenie je 1360x768(16:9) alebo 1280x960(4:3) (teda neda mi na vyber full hd rozlisenie..), druhak su na nom farby tak do zelena/ruzova (cierna je zelena a biela je ruzova)...

skusal som na internete pogooglit zopar veci a dozvedel som sa ze toto je sposobene tym, ze televizor nerozozna ci dostava obraz vo formate YUV alebo RGB.. bohuzial v nastaveniach televizora sa neda format farieb nastavit.. v linuxe som tiez nikde nenasiel ako by sa to dalo nastavit.. ale urcite sa to nejako da lebo nie kazdemu to robi :)

zvuk cez hdmi funguje uplne normalne..

ked vypnem KMS tak su farby v poriadku ale nemozem nastavit vacsie rozlisenie ako 800x600 a nemozem pouzivat televizor sucasne s monitorom notebooku..

vo windowse je vsetko normalne.. :)

nevedeli by ste mi poradit ze co by sa s tym dalo robit aby to fungovalo normalne?
« Poslední změna: 09. 10. 2011, 14:01:28 od Petr Krčmář »

Franta

Re: HDMI vystup divne farby intel hd3000
« Odpověď #1 kdy: 08. 10. 2011, 15:52:21 »
SENCOR

black3r

Re: HDMI vystup divne farby intel hd3000
« Odpověď #2 kdy: 08. 10. 2011, 15:59:27 »
ano viem ze SENCOR=smejd to mi nemusis pripominat :) ale ked pod windowsom to funguje normalne tak to musi fungovat normalne aj na linuxe...